Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi (Ιταλία): Αν η Ευρώπη τραβούσε μια φωτογραφία «selfie» το πρόσωπό της θα ήταν… κουρασμένο

Renzi (Ιταλία): Αν η Ευρώπη τραβούσε μια φωτογραφία «selfie» το πρόσωπό της θα ήταν… κουρασμένο
Ξεκινά η ιταλική προεδρία της Ε.Ε.
Την έναρξη της ιταλικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρέτισε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Matteo Renzi.
Ειδικότερα, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο M. Renzi υποστήριξε πως «σήμερα ολοκληρώθηκε η ελληνική προεδρία και η σκυτάλη πέρασε από την Ελλάδα στην Ιταλία. Μας έρχεται στο νου λοιπόν μια σημαντική σχέση και κληρονομιά: από τον Περικλή στον Κικέρωνα, από την ελληνική στη ρωμαϊκή αγορά, από τον αρχαίο ναό στην εκκλησία, από τον Παρθενώνα στο Κολοσσαίο. Σήμερα όμως δεν τα αναστοχαζόμαστε όλα αυτά — επικεντρωνόμαστε στα σπρεντ, στην χρηματοοικονομική κρίση, στις δυσκολίες. Αυτά είναι τραύματα που επουλώνονται πολύ δύσκολα και τα οποία ασφαλώς δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε».
Αναφερόμενος στην σημερινή «εικόνα» της Ευρώπης, ο Ιταλός Πρωθυπουργός διαμήνυσε πως «αν η Ευρώπη τραβούσε σήμερα μια φωτογραφία selfie το πρόσωπό της θα ήταν κουρασμένο, με έκφραση βαριεστημένη, παραίτησης. . .».
Όσον αφορά την ασκούσα πολιτική της Ευρώπης, διέτεινε πως «δεν ζητάμε να αλλάξουν οι κανόνες, αλλά θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι έχουμε υπογράψει ένα Σύμφωνο Σταθερότητας. . . (αλλά) και Ανάπτυξης, και ότι χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει μέλλον»
Αναφερόμενος στο πρόβλημα της μετανάστευσης, τόνισε πως «θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα με την Frontex Plus, αλλά, πρώτα από όλα, πρέπει να ενισχύσουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ευρώπης, ιδίως σε ότι αφορά την ανθρώπινη παράμετρο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης