Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να συναντηθεί με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς

Ο Πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να συναντηθεί με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς
Για πρώτη φορά από την εκλογή του
Συνάντηση με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς θα έχει ο Πάπας Φραγκίσκος, για πρώτη φορά μετά την εκλογή του.
Συγκεκριμένα, μετά από ιδιωτική πρωινή λειτουργία στο Βατικανό, ο Πάπας θα συναντηθεί με έξι από τα θύματα – δύο από την Ιρλανδία, δύο από την Βρετανία και δύο από τη Γερμανία.
Ο Πάπας έχει ορκιστεί ότι θα προβεί σε τιμωρία όσων κληρικών έχουν κακοποιήσει παιδιά, ενώ έχει περιγράψει την δράση τους ως «σατανική».
Η Καθολική Εκκλησία έχει επικριθεί έντονα για την αποτυχία της να αντιμετωπίσει και να αποτρέψει τα εν λόγω περιστατικά με επιτυχία, ειδικότερα αφότου ξέσπασαν μια σειρά από σκάνδαλα σε όλο τον κόσμο.
Δεν είναι λίγα και τα θύματα αυτών των περιστατικών, που έχουν επικρίνει τον Πάπα Francis, διότι παρέλειψε ως σήμερα να συναντηθεί με εκπροσώπους τους.
Σε αντίθεση με τον Πάπα Φραγκίσκος, ο προκάτοχος της θέσης Πάπας Βενέδικτος, είχε συναντηθεί πολλές φορές στα ταξίδια του με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς.
Πάντως, ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε την αυστηροποίηση των νόμων του Βατικανό, περί πέρυσι κακοποίησης των παιδιών.
Προέβη, επίσης, σε δημιουργία επιτροπής με σκοπό την κατάρτιση σχεδίου αντιμετώπισης της εκμετάλλευσης από ιερείς.
Η επιτροπή, στην οποία συμμετέχει και ένας Καρδινάλιος και ένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, αναμένεται να ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι θα συμπεριλάβει περισσότερα μέλη από τον αναπτυσσόμενο κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης