Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γόνιμη η πρώτη συνάντηση για το χρέος της Αργεντινής – Για την Παρασκευή ανανεώνεται το «ραντεβού» με τα hedge funds

Γόνιμη η πρώτη συνάντηση για το χρέος της Αργεντινής – Για την Παρασκευή ανανεώνεται το «ραντεβού» με τα hedge funds
«Έγινε ένας γόνιμος διάλογος» υποστήριξε η Αργεντινή
Θετική ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ της Αργεντινής και τoυ ειδικού διαμεσολαβητή για το χρέος της λατινο-αμερικανικής χώρας, σχετικά με την αποπληρωμή των ομολόγων, ύψους 1,7 δισ. δολαρίων, προς τα hedge funds.
Κατά τη χθεσινή συνάντηση, οι δύο πλευρές σημείωσαν σημαίνουσα πρόοδο, με το «ραντεβού» να ανανεώνεται για την προσεχή Παρασκευή. «Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε την Παρασκευή» διαμήνυσε, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης της Αργεντινής, Jorge Capitanich. «Έγινε ένας γόνιμος διάλογος» υποστήριξε εν συνχεία.
Σημειώνεται πως η Πρόεδρος της χώρας, Cristina Fernandez είχε δεσμευτεί πως τα hedge funds θα αποπληρωθούν κανονικά έως τις 30 Ιουλίου.

Τι μετέδιδε χθες, το bankingnews.gr
Πρόθυμα να παράσχουν περισσότερο χρόνο στην Αργεντινή, προκειμένου να διαπραγματευτεί για το χρέος της, εμφανίζονται τώρα τα hedge funds που δεν δέχθηκαν την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας κατά τα έτη 2005 και 2010.
Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτουν οι Financial Times, την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής, o Axel Kicillof, αναμένεται να πραγματοποιήσει στη Νέα Υόρκη την πρώτη από μια σειρά συναντήσεις με τον ειδικό μεσολαβητή για το χρέος.
Πιο συγκεκριμένα, το Elliott Management είναι το fund εκείνο που φέρεται να προθυμοποιείται να παράσχει περισσότερο χρόνο στην Αργεντινή.
Το Elliott Management συγκαταλέγεται στα funds που δικαιώθηκαν με τις δικαστικές αποφάσεις που εξέδωσε σε βάρος της Αργεντινής το αμερικανικό δικαστήριο.
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να παράσχουμε περισσότερο χρόνο στην Αργεντινή, αρκεί η κυβέρνηση της χώρας να προχωρήσει σε συγκεκριμένα βήματα. Ωστόσο η σιωπή από την Αργεντινή μοιάζει εκκωφαντική. Η συμπεριφορά της δεν είναι σοβαρή...», σχολιάζει στην εφημερίδα στέλεχος του Elliott Management.
Σύμφωνα πάντα με τους Financial Times, ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής, Axel Kicillof, ετοιμάζεται να λάβει μέρος στη συνάντηση με τον μεσολαβητή στην Νέα Υόρκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης