Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελεσίγραφο προς την Αργεντινή: Τέρμα τα παιχνίδια με τη χρεοκοπία - Ο χρόνος εξαντλείται γρήγορα!

Τελεσίγραφο προς την Αργεντινή: Τέρμα τα παιχνίδια με τη χρεοκοπία - Ο χρόνος εξαντλείται γρήγορα!
Αυστηρές συστάσεις από τους Αμερικανούς διαμεσολαβητές
Νέο αυστηρό τελεσίγραφο προς την Αργεντινή απέστειλαν τα hedge funds, προειδοποιώντας την κυβέρνηση του Μπουένος Άιρες πως ο χρόνος εξαντλείται γρήγορα.
Ειδικότερα, με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αργεντινής και hedge funds να έχουν «παγώσει» και να βρίσκονται σε οριακό σημείο, η πιθανότητα χρεοκοπίας της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της λατινικής Αμερικανικής είναι αρκετά υψηλή. Σημειώνεται πως εάν δεν επέλθει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, η Αργεντινή θα κληθεί να κηρύξει στάση πληρωμών. Το χρέος, το οποίο καλούνται να διαπραγματευτούν οι δύο πλευρές, ανέρχεται στα 1,7 δισ. δολάρια.
Τα συγκεκριμένα hedge funds υπενθυμίζεται, πως αρνήθηκαν να υπαχθούν στην αναδιάρθρωση χρέους του 2005 και του 2010. Η προθεσμία για την τελική συμφωνία λήγει στις 30 Ιουλίου.
«Ο χρόνος εξαντλείται για την Αργεντινή» προειδοποιούν οι Αμερικανοί διαμεσολαβητές, με ανακοίνωσή τους . «Μία χρεοκοπία δεν αποτελεί ένα πολιτικό παιχνίδι» τονίζει παράλληλα, απευθυνόμενο προς τον υπουργό Οικονομικών της Αργεντινής. «Η κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει επιτέλους σοβαρότερα και υπευθυνότητα και να σώσει τη χώρα από μία ακόμη χρεοκοπία» συνεχίζει.
Ανταπαντώντας στην ανακοίνωση των Αμερικανών, η κυβέρνηση του Μπουένος Άιρες έκανε λόγο για ντροπή και ασχήμια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης