Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πονοκέφαλος» για τον J. C. Juncker οι υποψηφιότητες για την Κομισιόν - Σε αναζήτηση 10 γυναικών για τη στελέχωση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής

«Πονοκέφαλος» για τον J. C. Juncker οι υποψηφιότητες για την Κομισιόν - Σε αναζήτηση 10 γυναικών για τη στελέχωση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Mόνο τρεις χώρες ανακοίνωσε γυναίκες υποψήφιες για την Κομισιόν
«Πονοκέφαλο» αποτελεί για τον J. C. Juncker η αδυναμία των κρατών μελών της Ε.Ε. να προτείνουν περί τις 10 γυναίκες για να αναλάβουν θέσεις στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδας L’ Echo, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαιτεί την ύπαρξη τουλάχιστον εννέα γυναικών -όσων δηλαδή συμμετείχαν στην απερχόμενη Επιτροπή.
Ωστόσο ανάμεσα στις υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί, βρίσκονται μόλις τρία γυναικεία ονόματα γυναικών, από την Ιταλία, τη Σουηδία και τη Τσεχία.
Παράλληλα ενδέχεται η Σλοβενία, η Ολλανδία και η Βουλγαρία να ορίσουν γυναίκες επιτρόπους. Γυναίκα Επίτροπο δεν αποκλείεται επίσης να ορίσει το Βέλγιο και η Δανία.
Εξάλλου, σε δημοσίευμα της διαδικτυακής πύλης Euractiv αναφέρεται ότι η επιβεβαίωση από πλευράς Ιταλίας και Πολωνίας των υποψηφίων τους για τη θέση του επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε. σημαίνει ότι ο Juncker περιμένει πλέον μόνο τις προτάσεις από Βέλγιο, Ολλανδία και Δανία για να ολοκληρωθεί η σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν είχε ζητήσει από τους αρχηγούς κρατών να καταλήξουν στους εκλεκτούς τους μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης