Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μακριά από τη Ρωσία μένουν κορυφαία funds... εκτός από το Kopernik - Θεωρείται από τις φθηνές μεταξύ των 21 αναδυόμενων αγορών

Μακριά από τη Ρωσία μένουν κορυφαία funds... εκτός από το Kopernik - Θεωρείται από τις φθηνές μεταξύ των 21 αναδυόμενων αγορών
Ο Iben όταν εργαζόταν για το Nuveen Tradewinds Value Opportunities είχε τοποθετηθεί στη Ρωσία, αποδίδοντας 116% από τα τέλη του 2004 έως το πρώτο τρίμηνο του 2012
Μπορεί οι αγορές παγκοσμίως να αποτιμούν αρνητικά τις εξελίξεις με την κρίση στην Ουκρανία, η οποία έχει διαταράξει τις σχέσεις Δύσης - Ρωσίας, ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι managers που όχι μόνο έχουν εμπιστευτεί τη ρωσική κεφαλαιαγορά, αλλά έχουν αποκομίσει τεράστια κέρδη.
Ένας εξ αυτών είναι ο Dave Iben ο οποίος έχει δείξει την εμπιστοσύνη του στη ρωσική αγορά πολύ πριν δημιουργήσει το δικό του fund, το Kopernik Global Investors.
Ο Iben όταν εργαζόταν για το Nuveen Tradewinds Value Opportunities είχε τοποθετηθεί στη Ρωσία, αποδίδοντας 116% από τα τέλη του 2004 έως το πρώτο τρίμηνο του 2012.
Το ίδιο διάστημα ο S&P 500 απέδωσε κέρδη που δεν ξεπέρασαν το 40%.
Το νεοσυσταθέν Kopernik Global Investors με 890 εκατ. δολάρια υπό διαχείριση κεφάλαια έχει τοποθετήσει το 15% εξ αυτών σε εταιρείες όπως η  OAO Gazprom, RusHydro JSC, Federal Grid Company of Unified Energy και η Sberbank of Russia.
Το τελευταίο τρίμηνο τα funds παγκοσμίως έχουν χάσει κατά μέσο όρο 1%, αλλά οι ρωσικές μετοχές έχουν αποδόσει περί το 5%.
Όμως μετά, τον Ιούλιο ήρθε η τραγωδία με την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, με τις ρωσικές μετοχές να χάνουν 7,7%.
Ωστόσο, οι μετοχές διαπραγματεύονται κατά 4,8 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη, και είναι οι πιο φθηνές μεταξύ των 21 αναδυόμενων αγορών.
Πέρα από τις εντάσεις της Ουκρανίας και την απειλή των περισσότερων κυρώσεων, ο Iben λέει ότι η ρωσική κατάσταση δεν κρύβει ανησυχίες.
"Η πραγματικότητα είναι πολύ μακριά από την υστερία που έχουμε σήμερα», λέει.
«Οι επενδυτές που προεξοφλούν το τέλος του κόσμου θα χάσουν", καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης