Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ζήτημα της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το ζήτημα της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Οι ευρωβουλευτές έχουν επικρίνει τις κυβερνήσεις για καθυστέρηση στη λήψη των αποφάσεων
Το ζήτημα της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων ιδιαίτερα στις περιοχές εκείνες της Ευρώπης, όπου το ποσοστό της ξεπερνά το 25% αναμένεται να απασχολήσει τις σημερινές εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το θέμα έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα δεδομένου ότι η ανεργία στους νέους ηλικίας έως και 25 ετών, ξεπερνά κατά πολύ το μέσο ευρωπαϊκό όρο και διαμορφώνεται στα επίπεδα του 58%.
Κατά τη σημερινή συνάντηση θα γίνει μια επισκόπηση της προόδου που έχει γίνει στο ζήτημα της καταπολέμησης της νεανικής ανεργίας και θα τεθούν εκ νέου στο τραπέζι οι στόχοι στους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Με ψήφισμα τους τον περασμένο Ιούλιο οι ευρωβουλευτές είχαν επικρίνει τις κυβερνήσεις για καθυστέρηση στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και είχαν απευθύνει έκκληση για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων.
Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση της ΕΕ για την πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων, ανέρχεται στα 6 δισ. ευρώ και το Ευρωκοινοβούλιο θεωρεί ότι το ποσό πρέπει να αυξηθεί.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης