Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Coeure (EKT) - Asmussen στην Καγκελάριο Merkel - Η Γερμανία πρέπει να τονώσει τις επενδύσεις και να μειώσει τη φορολογία

Μήνυμα Coeure (EKT) - Asmussen στην Καγκελάριο Merkel - Η Γερμανία πρέπει να τονώσει τις επενδύσεις και να μειώσει τη φορολογία
Coeure και Asmussen καλούν επίσης τη Γαλλία να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις
Να χρησιμοποιήσει τα δημοσιονομικά της περιθώρια για την ενίσχυση των επενδύσεων και τη βελτίωση των εργαζομένων, καλούν τη Γερμανία ο Benedict Coeuré, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, Joerg Asmussen.
Παράλληλα, καλούν τη Γαλλία να προχωρήσει στην εφαρμογή των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως μεταδίδει το Reuters.
Σε κοινό τους άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα «Les Echos», τονίζεται ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από μία ολοκληρωμένη στρατηγική για την αποκατάσταση της ανάπτυξης.
Η εν λόγω στρατηγική, πρέπει να λάβει υπόψη της τις αδυναμίες των κρατών – μελών της ευρωζώνης με όρους προσφοράς και ζήτησης και να αποτελέσει έναν συνδυασμό νομισματικής, δημοσιονομικής πολιτικής και μεταρρυθμίσεων.
Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει περαιτέρω εφόσον χρειαστεί, τονίζει ο Coeure.
Coeure και Asmussen συμφωνούν ότι η Γερμανία μπορεί να κάνει περισσότερα για τη στήριξη των επενδύσεων και τη μείωση της φορολογίας, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα των δημοσιονομικών της.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης