Τελευταία Νέα
Διεθνή

SEC: Διερευνά υποψίες παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού από την Pimco

tags :
SEC: Διερευνά υποψίες παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού από την Pimco
Εξετάζεται αν και κατά πόσο προέβη σε τεχνητή υπερτιμολόγηση των επενδύσεών της
Μία από τις κορυφαίες επενδυτικές παγκοσμίως, η Pimco, έχει κινήσει τις υποψίες της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, SEC, για τεχνητή παραπλάνηση των επενδυτών.
Ειδικότερα, η SEC έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστώσει αν η Pimco αύξησε πλασματικά τις αποδόσεις ενός διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου, του Pimco Total Return ETF.
Να σημειωθεί ότι το Pimco Total Return ETF είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, ενώ απευθύνεται, κυρίως, σε μικροεπενδυτές.
Η Pimco υφίσταται έρευνες από τη SEC σχετικά με τις τιμολογιακές της πολιτικές εδώ και μήνες, με την ίδια, πάντως, να υποστηρίζει πως: «οι διαδικασίες τιμολόγησής μας είναι απολύτως σωστές και σύμφωνες με τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου».
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής, Bill Gross, έχει ήδη κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις της επιτροπής, στα πλαίσια της έρευνας, όπως και άλλα μεγαλοστελέχη της εταιρείας.
Μάλιστα, ο B. Gross, διαχειρίζεται ο ίδιος το EFT των 3,6 δισ. δολαρίων, που βρίσκεται στο στόχαστρο.
Οι ερευνητές της SEC εξετάζουν αν ο Gross, πραγματοποίησε επενδύσεις σε μειωμένες τιμές αλλά βασίστηκε σε υψηλότερες αποτιμήσεις για τις επενδύσεις όταν υπολόγισε την αξία των τοποθετήσεων του λίγο αργότερα.
Η PIMCO, που έχει στοιχεία ενεργητικού άνω του 1,5 τρισ. ευρώ και είναι ιδιαίτερα γνωστή για την πολύχρονη πείρα της στη διαχείριση ομολογιακών επενδύσεων, αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα, με άτακτη φυγή των επενδυτών της, εξαιτίας διαφόρων λόγων, κύμα φυγής που πιθανώς να ενισχυθεί, αν επιβεβαιωθούν οι υποψίες της SEC.
Η SEC από την άλλη έχει σφίξει τον κλοιό στα επενδυτικά κεφάλαια, ειδικότερα για το αν αποτιμούν σωστά και δίκαια τις τοποθετήσεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης