Τελευταία Νέα
Διεθνή

UniCredit: Μεγαλύτερο το πλήγμα για την Ευρώπη έναντι της Ρωσίας από τις κυρώσεις

UniCredit: Μεγαλύτερο το πλήγμα για την Ευρώπη έναντι της Ρωσίας από τις κυρώσεις
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επανέλαβε τον στόχο της τράπεζας για καθαρά κέρδη 2 δισ. ευρώ για το σύνολο του έτους
Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν εν μέσω της ουκρανικής κρίσης έχουν πλήξει περισσότερο την Ευρώπη απ' ό,τι τη Ρωσία, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής τράπεζας UniCredit σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Τσεχίας.
«Οι κυρώσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα στη Ρωσία και η εντύπωσή μου είναι ότι είναι ακόμη μεγαλύτερα για την Ευρώπη», ανέφερε ο Φεντερίκο Γκιτσόνι στην τσεχική εφημερίδα «Hospodarske Noviny», χωρίς ωστόσο να προχωρά σε περαιτέρω διευκρινίσεις.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι στόχος της τράπεζας για το σύνολο του έτους είναι καθαρά κέρδη 2 δισ. ευρώ και συμπλήρωσε ότι η UniCredit τα πήγαινε καλά στη Ρωσία παρά την υπάρχουσα κατάσταση.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι μια οικονομική επιβράδυνση θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην τράπεζα στη ρωσική αγορά, ενδεχομένως όχι άμεσο, ίσως σε ένα με δύο χρόνια το νωρίτερο.
Σημειώνεται ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. στη Ρωσία σχετικά με την πολιτική της στην Ουκρανία έχουν πλήξει τη ρωσική οικονομία, απαγορεύοντας την πρόσβαση σε ορισμένες ρωσικές εταιρείες στις χρηματοοικονομικές αγορές της Δύσης.
Ας σημειωθεί ότι την Πέμπτη ο επικεφαλής της UniCredit είχε επισημάνει στην αυστριακή εφημερίδα «Salzburger Nachrichten» ότι η τράπεζα δεν ανέμενε για το 2014 σημαντική αρνητική επίδραση από τις κυρώσεις, όμως σημείωσε ότι δεν μπορούσε να εκφράσει εκτιμήσεις για το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης