Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rajoy (πρωθυπουργός Ισπανίας): Δεν θα γίνει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας - H Μαδρίτη ζητά να κηρυχθεί παράνομο

Rajoy (πρωθυπουργός Ισπανίας): Δεν θα γίνει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας - H Μαδρίτη ζητά να κηρυχθεί παράνομο
Να κηρυχθεί παράνομο το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, ζητά η Μαδρίτη

Το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας δεν θα πραγματοποιηθεί, διαμηνύει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Mariano Rajoy.
Και αυτό γιατί, όπως εξηγεί ο Ισπανός πρωθυπουργός, το εν λόγω δημοψήφισμα είναι ενάντια στα δικαιώματα τον Ισπανών πολιτών και βαθειά αντιδημοκρατικό.
«Η Ισπανία έχει κρατήσει ανοιχτό το διάλογο με την Καταλονία. Η Καταλονία έχει χρόνο να αλλάξει πορεία», τόνισε ο Rajoy.
Η ισπανική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να υπερασπίσει τους δημοκρατικούς νόμους, υπογράμμισε ο Rajoy, εξηγώντας την απόφαση για προσφυγή στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, ώστε να κηρυχθεί παράνομο το δημοψήφισμα που έχει προγραμματίσει η Καταλονία για τις 9 Νοεμβρίου του 2014.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόσφατο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο επικράτησε τελικά το «όχι», άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τη διεξαγωγή ανάλογων δημοψηφισμάτων, με τους Καταλανούς να διεκδικούν το δικαιωμά τους να επιλέξουν.
Ωστόσο η Μαδρίτη μένει αμετακίνητη στη θέση της κατά της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης