Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Pimco πληρώνει ακριβά την αποχώρηση του Bill Gross – Στα 23,5 δισ. δολ. (!) έφθασαν οι εκροές κεφαλαίων τον Σεπτέμβριο

tags :
H Pimco πληρώνει ακριβά την αποχώρηση του Bill Gross – Στα 23,5 δισ. δολ. (!) έφθασαν οι εκροές κεφαλαίων τον Σεπτέμβριο
Σε μόλις τρεις ημέρες από την αποχώρηση Gross αποσύρθηκαν κεφάλαια ύψους 10 δισ. δολαρίων σύμφωνα με τη «Wall Street Journal»
Πολύ ακριβά πληρώνει η Pimco, το μεγαλύτερο fund διαχείρισης ομολόγων, την αποχώρηση του επικεφαλής επενδυτή της, Bill Gross, την περασμένη Παρασκευή, 26 Σεπτεμβίου 2014.
Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι η εκροή κεφαλαίων που υπέστη τον Σεπτέμβριο ανήλθε σε 23,5 δισ. δολάρια, ενώ σημειώνεται ότι τη Δευτέρα η εφημερίδα «Wall Street Journal» αποκάλυψε ότι η εταιρεία είδε σε μόλις τρεις ημέρες να αποσύρονται κεφάλαια ύψους 10 δισ. δολαρίων.
Η εκροή κεφαλαίων από την Pimco Total Return Fund τον Σεπτέμβριο έφθασε τις απώλειες που καταγράφηκαν συνολικά τους οκτώ πρώτους μήνες του έτους.
Από την πλευρά της η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι η εκροή κεφαλαίων επικεντρώθηκε τις ώρες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του B. Gross και τονίζει ότι έχει μειωθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.
Σημειώνεται ότι τη θέση του επικεφαλής επενδυτή της Pimco, μετά την παραίτηση Gross, ανέλαβε ο Dan Ivascyn.
Στις πρώτες του δηλώσεις ως επικεφαλής επενδύσεων στην Pimco, o D. Ivaskyn αποσαφήνισε πως θα παραμείνει προσηλωμένος στις επιτυχημένες επενδυτικές προοπτικές του προκατόχου του, προσθέτοντας ότι θα προσπαθήσουμε να φέρουμε περισσότερο κόσμο στο μεγαλύτερο fund ομολόγων του κόσμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης