Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγνοεί τη Μαδρίτη η Καταλονία, ορίζοντας επιτροπή για το δημοψήφισμα – Στα δικαστήρια προσφεύγει εκ νέου η ισπανική κυβέρνηση

Αγνοεί τη Μαδρίτη η Καταλονία, ορίζοντας επιτροπή για το δημοψήφισμα – Στα δικαστήρια προσφεύγει εκ νέου η ισπανική κυβέρνηση
Στα δικαστήρια προσφεύγει εκ νέου η ισπανική κυβέρνηση και το καταλανικό Λαϊκό Κόμμα (Ρ.Ρ.) εναντίον του διατάγματος που υπέγραψε χθες, Πέμπτη, ο ηγέτης της Καταλονίας, Αρτούρ Μας, ορίζοντας επταμελή επιτροπή, έργο της οποίας θα είναι η επίβλεψη του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του καταλανικού Λαϊκού Κόμματος (Ρ.Ρ.), Αλίθια Σάντσεθ-Καμάτσο, η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα πράξει κατ' αυτόν τον τρόπο, δεδομένου ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε παράνομο τον νόμο για τα δημοψηφίσματα που ψήφιστηκε από την καταλανική βουλή, καθώς και το ίδιο το δημοψήφισμα, με αποτέλεσμα την αναστολή του.
Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση προχωρά σταθερά και θα προσφύγει στα δικαστήρια ενάντια στο διάταγμα με το οποίο ορίστηκε από τον Αρτούρ Μας η επταμελής επιτροπή συμβούλων για το δημοψήφισμα, κάτι που δεν μπορεί να υφίσταται, ανέφερε.
Μάλιστα, σημείωσε ότι ο Αρτούρ Μας έχει μπει σε έναν δρόμο χωρίς έξοδο, συμπληρώνοντας ότι το μόνο που κατάφερε με αυτή την κίνηση είναι να κερδίσει λίγο χρόνο και υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τις προετοιμασίες για ένα παράνομο δημοψήφισμα.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι απομένει πολύ λίγος χρόνος μέχρι να αρχίσει να καταρρέει η ομάδα των κομμάτων που υποστηρίζουν το δημοψήφισμα, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για μια πραγματικά ενωμένη ομάδα, αλλά μια ομάδα που τη συνδέουν συμφέροντα.
Σημείωσε, τέλος, ότι ο Αρτούρ Μας θα αναγκαστεί στο τέλος να πει την αλήθεια σε όλους τους Καταλανούς, ξεκαθαρίζοντας ότι η καταλανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να στήσει κάλπες στις 9 Νοεμβρίου και ότι δεν πρόκειται να διεξαχθεί το δημοψήφισμα διότι είναι παράνομο, αλλά και διότι έχει ανασταλεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης