Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και αστυνομίας στην Τουρκία - Στους 18 οι νεκροί διαδηλωτές

Νέες σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και αστυνομίας στην Τουρκία - Στους 18 οι νεκροί διαδηλωτές
(upd)Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνουν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των Κούρδων στην Τουρκία για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα όσα συμβαίνουν στο Kobane.
Οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν το βράδυ σε σκληρές συγκρούσεις με την αστυνομία, με τραγικό αποτέλεσμα, 18 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στα επεισόδια.
Σήμερα νέες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ Κούρδων και των δυνάμεων ασφαλείας στις πόλεις Ντιγιάρμπακιρ και Βαν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε μετά τις βίαιες χθεσινές διαδηλώσεις.
Στο Ντιγιάρμπακιρ η αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλύσει πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές που τους πέταγαν πέτρες.
Ανάλογες συγκρούσεις σημειώθηκαν στο κέντρο του Βαν, σύμφωνα με πηγή των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Εξάλλου σήμερα το πρωί μεμονωμένα επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ Κούρδων και της αστυνομίας στην Αγκρί και την Καρλιόβα, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.
Χθες το βράδυ στόχος εμπρηστικών επιθέσεων έγιναν 343 κτίρια, τα περισσότερα δημόσια, και πυρπολήθηκαν περίπου 40 οχήματα.
Σημειώνεται ότι η τουρκική αστυνομία έχει τεθεί σε επιφυλακή, έχει ανακαλέσει όλες τις άδειες του προσωπικού της ενώ επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας σε έξι νοτιοανατολικές επαρχίες - Ντιγιαρμπακίρ, Βαν, Μάρντιν, Μους, Μπάτμαν και Σίιρτ - με κουρδικό κυρίως πληθυσμό.
Στο Ντιγιαρμπακίρ, τη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Τουρκίας, στρατιωτικές δυνάμεις κατέβηκαν στους δρόμους για να καταστείλουν τους εξαγριωμένους διαδηλωτές.
Οι Κούροι διαμαρτύρονται για τη στάση που επιδεικνύει η
Η μέχρι στιγμής επίμονη άρνηση του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, ΑΚΡ, να αναλάβει δράση υπέρ των Κούρδων της Συρίας στον πόλεμό τους εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους» έχει εξοργίσει την κουρδική μειονότητα στην Τουρκία.
Παρά τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Ahmet Davutoglu ότι η κυβέρνησή του δεν θα επιτρέψει την πτώση της Kobane, μέχρι στιγμής οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις παραμένουν απαθείς και αδρανείς.
Σε χθεσινές του δηλώσεις του ο πρόεδρος της Τουρκίας Rejep Tayip Erdogan ζήτησε να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και να εκπαιδευτούν και να εξοπλιστούν οι δυνάμεις της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης