Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Σε εγκληματική αμέλεια αποδίδεται ο θάνατος του επικεφαλής της Total

tags :
Ρωσία: Σε εγκληματική αμέλεια αποδίδεται ο θάνατος του επικεφαλής της Total
Ποιες συνθήκες στοίχισαν τη ζωή του Christophe de Margerie
Σε εγκληματική αμέλεια αποδίδουν οι Ρωσικές Αρχές το αεροπορικό δυστύχημα, το οποίο στοίχισε τη ζωή του επικεφαλής της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total, Christophe de Margerie στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας.
«Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια των λειτουργών οι οποίοι απέτυχαν να συντονίσουν όπως έπρεπε τη δουλειά των υπαλλήλων τους» αναφέρει η επιτροπή σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται από τους ρώσους ερευνητές είναι ένα λάθος των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, οι κακές μετεωρολογικές συνθήκες και σφάλμα στην διακυβέρνηση του αεροσκάφους.
Η επιτροπή, μάλιστα, διευκρίνισε ότι ορισμένα μέλη της διεύθυνσης του αεροδρομίου, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιχειρήσουν να εμποδίσουν την έρευνα «θα απαλλαγούν προσωρινά από τα καθήκοντά τους».
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας του Βνούκοβο θα εξετασθούν για κατανάλωση αλκοόλ και ψυχοτρόπων ουσιών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι το ιδιωτικό αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο επικεφαλής της Total συγκρούστηκε κατά την απογείωση με εκχιονιστικό όχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο.
Ο Christophe de Margerie και τρία μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν κατά τη σύγκρουση.
Σύμφωνα με την ερευνητική επιτροπή, ο οδηγός του εκχιονιστικού, Βλαντιμίρ Μαρτινένκο, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση για 48 ώρες στο πλαίσιο της έρευνας, βρισκόταν, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, σε κατάσταση μέθης τη στιγμή του δυστυχήματος, μια κατηγορία που διαψεύσθηκε από το δικηγόρο του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης