Διεθνή

Total: Ισχυρό το πλήγμα από την πτώση της τιμής του πετρελαίου - Κατά 2% μειώθηκαν τα κέρδη του γ' τριμήνου του 2014

Total: Ισχυρό το πλήγμα από την πτώση της τιμής του πετρελαίου - Κατά 2% μειώθηκαν τα κέρδη του γ' τριμήνου του 2014
Να σημειωθεί πως η εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει και διοικητικές αλλαγές, μετά τον θάνατο του προέδρου και CEO, Christophe de Margerie
Η καθίζηση των τιμών του πετρελαίου έπληξε την οικονομική απόδοση της Total, κατά το γ’ τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ενεργειακής εταιρείας, η οποία επεσήμανε ότι πιθανός είναι ο κίνδυνος και για την υπόλοιπη χρονιά.
Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας συρρικνώθηκαν κατά 2% στα 3,56 δισ. δολάρια, ενώ και η παραγωγή μειώθηκε κατά 3%, καθώς η τιμή Brent του αργού πετρελαίου έπεσε κατά 8% την αντίστοιχη περίοδο.
Η περαιτέρω καθίζηση των τιμών του πετρελαίου, ήδη -11% από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ανάγκασε την Total να προειδοποιήσει για τα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου του 2014, με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας να σημειώνει ότι για κάθε 10 δολάρια που πέφτει η τιμή του πετρελαίου ανά βαρέλι, η εταιρεία χάνει 1,5 δισ. δολάρια.
Επιπλέον, ο CFO, Patrick de la Chevardiere, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «θα διατηρήσουμε την αυστηρή πολιτική μας ως προς το επενδυτικό και λειτουργικό κόστος, ιδιαιτέρως λόγω των αντίξοων συνθηκών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης