Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή πτώση στη Wall, λόγω επιδείνωσης στα ομόλογα – Στο -1,57% ο S&P 500, o Nasdaq -2%

Ισχυρή πτώση στη Wall, λόγω επιδείνωσης στα ομόλογα – Στο -1,57% ο S&P 500, o Nasdaq -2%
Αρνητικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Ισχυρά καθοδική πορεία τροχοδρόμησαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τρίτη 30 Απριλίου 2024, λόγω των ισχυρότερων του αναμενομένου αυξήσεων στους μισθούς, που πυροδότησαν τα yields στην αγορά ομολόγων.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -1,5% στις 37.815 μον., ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε -1,57% στις 5.035 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq διολίσθησε -2,2% στις 15.657 μον.
φδσφδσασφαδσφαδσδφα.JPG
To κόστος απασχόλησης, ένας δείκτης μέτρησης των μισθών των εργαζομένων, εκτινάχθηκε 1,2% το τρίμηνο του Μαρτίου, πάνω από την εκτίμηση 1% της συναίνεσης.
Mετά από αυτά τα δεδομένα, oι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν.
Ειδικότερα, το 10ετές ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,66% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 5,01%.

Στο ταμπλό, η McDonald's έχασε τις εκτιμήσεις λόγω των μποϊκοτάζ που έπληξαν τις πωλήσεις στη Μέση Ανατολή, με αποτέλεσμα οι μετοχές να υποχωρήσουν κατά 0,2%.
Οι μετοχές της Coca-Cola κινήθηκαν στο -0,4%, παρόλο που ο γίγαντας της εμφιάλωσης ξεπέρασε τις εκτιμήσεις σε ό,τι αφορά τα κέρδη και τα έσοδα.
Την ίδια στιγμή, οι αγορές προεξοφλούν μόνο μία μείωση κατά 0,25% το 2024, έναντι 6-7 που «έβλεπαν» στην αρχή του έτους.
Ως τώρα ο επίμονος πληθωρισμός ανάγκασε τη Fed να υποστηρίξει το μότο «higher for longer» ήτοι υψηλότερα επιτόκια για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Κατά τ’ άλλα, η κεντρική τράπεζα αναμένεται σε γενικές γραμμές να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά, αλλά οι traders ανησυχούν ότι τα σχόλια του προέδρου της Fed Jerome Powell μετά τη συνεδρίαση θα κλίνουν πιο επιθετικά μετά την πρόσφατη έκρηξη του πληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης