Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 506 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου του 2014 για την Deutsche Telekom

Στα 506 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου του 2014 για την Deutsche Telekom
Στα 15,65 δισ. ευρώ τα έσοδα της γερμανικής εταιρείας την ίδια περίοδο
Κατά 14% υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της Deutsche Telekom to γ’ τρίμηνο του 2014, καθώς η γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών υπέστη βαρύ πλήγμα από τις μακροοικονομικές συνθήκες στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά.
Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 506 εκατ. ευρώ από τα 588 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.
Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στα 4,58 δισ. ευρώ, υφιστάμενα σε ετήσια βάση συρρίκνωση κατά 1,8%, από τα 4,66 δισ. ευρώ, λόγω των υψηλότερων επενδύσεων στη Γερμανία και στις ΗΠΑ.
Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 0,8% στα 15,65 δισ. ευρώ, ενώ πάνω από το 60% (και περισσότερο) αυτών, αποκτήθηκε από τις δραστηριότητες του γερμανικού κολοσσού στο εξωτερικό.
Στη Γερμανία, τα έσοδα υποχώρησαν κατά 1,5% και τα ευρωπαϊκά έσοδα υποχώρησαν κατά 3,6%, μειώσεις που αποδίδονται «αποκλειστικά στις αποφάσεις των αρχών σχετικά με την κινητή τηλεφωνία», ανακοίνωσε η εταιρεία.
«Οι προκλήσεις διαφέρουν ανά περιφέρεια, αλλά σαφώς σημειώνουμε πρόοδο παντού», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος, Timotheus Hoettges.
Όπως αναμενόταν, η Deutsche Telekom εμμένει στους στόχους της για το σύνολο της χρήσης. Αναμένει ότι τα προσαρμοσμένα EBITDA να διαμορφωθούν στα 17,6 δισ. ευρώ, μικρή αύξηση των πωλήσεων και ταμειακές ροές 4,2 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης