Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστάτωση στην Κομισιόν από την αποκάλυψη του σκανδάλου «LuxLeaks» - Στο μάτι του κυκλώνα ο J.C. Juncker

Αναστάτωση στην Κομισιόν από την αποκάλυψη του σκανδάλου «LuxLeaks» - Στο μάτι του κυκλώνα ο J.C. Juncker
Έρευνα για το σκάνδαλο ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Μείζον θέμα για τον πρόεδρο της Κομισιόν J.C. Juncker δημιουργείται έπειτα από τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου «LuxLeaks», το οποίο περιγράφει το Λουξεμβούργο ως φορολογικό παράδεισο τουλάχιστον 340 πολυεθνικών, μεταξύ των οποίων και εννέα ελληνικών εταιρειών.
Ειδικότερα, η Κομισιόν έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τις οικονομικές συμφωνίες του Λουξεμβούργου, οι οποίες εξασφάλιζαν μηδενική φορολογία για τις 340 πολυεθνικές εταιρείες.
Ας σημειωθεί πως π J.C. Juncker διατελούσε υπουργός Οικονομικών και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου από το 1989 έως το 2013.
«Ο κ. Juncker θα επιλέξει ο ίδιος το πότε θα πει αυτά που έχει να πει, είτε (στη σύνοδο κορυφής) της G20, είτε κάποια άλλη στιγμή» διαμήνυσε σήμερα ο εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, Μ. Σχοινάς.
Την ίδια ώρα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, P. Moscovici, υποστήριξε πως «δεν έχω μιλήσει με τον J.C. Juncker συγκεκριμένα για αυτήν την έρευνα, όμως ξέρω ότι έχω λάβει τη δέσμευσή του ότι θα προωθήσουμε γρήγορα έναν νέο κόσμο δημοσιονομικής διαφάνειας».
Στηρίζοντας τον πρόεδρο της Κομισιόν, τόνισε πως «δεν θα πρέπει να τον κρίνουμε για το παρελθόν του. Το ερώτημα σήμερα είναι το εξής: είναι ο κατάλληλος για πρόεδρος της Επιτροπής. Η απάντηση είναι προφανώς καταφατική».
Πάντως αρκετοί ευρωβουλευτές έχουν ζητήσει δημοσίως την παραίτηση του J.C. Juncker από την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης