Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Juncker - Πιέσεις για παραίτηση από την Κομισιόν λόγω του σκανδάλου «LuxLeaks»

tags :
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Juncker - Πιέσεις για παραίτηση από την Κομισιόν λόγω του σκανδάλου «LuxLeaks»
Πρόταση μομφής κατά του Juncker θα καταθέσει η ομάδα της ευρωαριστεράς

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, με αφορμή το σκάνδαλο των μυστικών φορολογικών συμφωνιών του Λουξεμβούργου με εκατοντάδες πολυεθνικές εταιρείες.
Μετά το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο ζήτησε χθες ξεκάθαρα την παραίτηση Juncker, η ευρωομάδα της Αριστεράς, θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Juncker.
Για να κατατεθεί η πρόταση μομφής απαιτούνται 75 υπογραφές ευρωβουλευτών και η ομάδα της Ευρωπαικής Αριστεράς θα στραφεί για στήριξη στους Οικολόγους και αριστερόστροφους σοσιαλιστές που είχαν καταψηφίσει την υποψηφιότητα Juncker.
Ο Δ. Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος της Κομισιόν και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην ελληνική πλευρά του σκανδάλου λέγοντας πως «υπάρχουν εταιρίες σε ελληνικά χέρια που στέρησαν απο την Ελλάδα τεράστια φορολογικά έσοδα τη στιγμή που υπερφορολογείται ο μισθωτός και ο συνταξιούχους, κάποιοι άλλοι γλιτώνουν φόρους μέσω offshore», ενώ έκανε λόγο για θέμα που θάφτηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ που είχαν διαφημίσεις απο τις εμπλεκόμενες εταιρίες.
Σημειώνεται πως το σκάνδαλο «LuxLeaks αποκάλυψε πως το Λουξεμβούργο είχε μετατραπεί σε φορολογικό παράδεισο στην καρδιά της Ευρώπης, καθώς παρείχε μηδενική φορολογία σε τουλάχιστον 340 πολυεθνικές εταιρείες.
Παράλληλα, ο πρόεδρος των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Sven Giegold, δήλωσε στην Handelsblatt ότι ο Juncker πρέπει να δράσει, να δώσει εξηγήσεις ενώπιων του ευρωκοινοβουλίου, ή να παραιτηθεί.
Όπως μεταδίδει το EurActiv, η μόνη πολιτική ομάδα η οποία δεν έχει ζητήσει ακόμη εξηγήσεις από τον Juncker, είναι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με το οποίο ήταν υποψήφιος και εξελέγη Πρόεδρος της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης