Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάχυτη η απογοήτευση στην ΕΚΤ - P. Praet: Το αρνητικό outlook δυστυχώς εδραιώνεται για την ευρωπαϊκή οικονομία

Διάχυτη η απογοήτευση στην ΕΚΤ - P. Praet: Το αρνητικό outlook δυστυχώς εδραιώνεται για την ευρωπαϊκή οικονομία
"Οι υποτονικές επενδύσεις έχουν βλάψει ανεπανόρθωτα την οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης"
Πλήρως απογοητευμένος από την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας εμφανίστηκε ο Peter Praet, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Στον απόηχο των δυσμενών μακροοικονομικών μεγεθών, ο Ευρωπαίος τραπεζίτης έκανε λόγο για διάχυτη αίσθηση απαισιοδοξίας, η οποία εδραιώνει το αρνητικό outlook της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στην Φρανκφούρτη, ο P. Praet διέτεινε πως «οι προσδοκίες των αναλυτών εδράζονται στην αναπτυξιακή παραγωγικότητα, η οποία όμως αυτή τη στιγμή είναι άκρως απογοητευτική».
Συνεχίζοντας, υποστήριξε πως οι υποτονικές επενδύσεις έχουν βλάψει ανεπανόρθωτα την οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης, επιβαρύνοντας σημαντικά το ευρωπαϊκό outlook.
Aς σημειωθεί πως μιλώντας χθες, Τρίτη, στους Financial Times, ο Ευρωπαίος τραπεζίτης διαμήνυσε με νόημα πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει κανένα ταμπού.
«Η ΕΚΤ, υπό καθεστώς πλήρους ελευθερίας, προετοιμάζεται για τη λήψη πρόσθετων μέτρων», επισήμανε ο Praet, προαναγγέλλοντας νέα δράση από την πλευρά της ΕΚΤ.
«Μετά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, έχει δοθεί εντολή στις διαφορετικές επιτροπές της ΕΚΤ να ξεκινήσουν να εργάζονται για τη λήψη πιθανών νέων μέτρων, εάν αυτό απαιτηθεί. Έχουμε δύο επιτροπές. Και οι δύο αυτές επιτροπές θα αρχίσουν να εργάζονται για το ενδεχόμενο λήψης νέων πρόσθετων μέτρων. Οι δύο αυτές επιτροπές έχουν μια πολύ ανοιχτή αποστολή και πραγματικά δεν υπάρχει κανένα ταμπού», εξήγησε αναλυτικά ο Praet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης