Τελευταία Νέα
Διεθνή

A. Merkel (γερμανίδα καγκελάριος): Χαιρετίζει το επενδυτικό σχέδιο Juncker, ύψους 315 δισ. ευρώ

A. Merkel (γερμανίδα καγκελάριος): Χαιρετίζει το επενδυτικό σχέδιο Juncker, ύψους 315 δισ. ευρώ
Η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει το πακέτο επενδύσεων Juncker, ανέφερε σε ομιλία της στην Bundestag
Το επενδυτικό σχέδιο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker, ύψους 315 δισ. ευρώ, που παρουσιάστηκε σήμερα από την Κομισιόν, χαιρέτισε η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
Σε ομιλία της στην Bundestag (Κάτω Βουλή), κατά τη διάρκεια της οποίας υπεραμύνθηκε του προϋπολογισμού του 2015, η Α. Merkel ανέφερε ότι «η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει το πακέτο επενδύσεων του Juncker».
Αυτές οι μελλοντικές επενδύσεις, σημείωσε, αποτελούν έναν από τους τρεις πυλώνες της οικονομικής πολιτικής που πρέπει να καθοδηγούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική εξυγίανση που θα επιτρέψει βιώσιμη ανάπτυξη και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, η γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι αν και αμφιλεγόμενο, το μονοπάτι αυτό είναι το σωστό και ανέφερε ως παράδειγμα την Ιρλανδία, η οποία θα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη φέτος, αλλά και τη βελτίωση που έχει παρουσιάσει η πορτογαλική οικονομία.
Παράλληλα, στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Κομισιόν, J.C. Juncker σημείωσε ότι έπειτα από χρόνια αγώνα για την αποκατάσταση της οικονομικής αξιοπιστίας και την προώθηση των μεταρρυθμίωσεων, η Ευρώπη αλλάζει σελίδα και δίνει μια νέα ώθηση στις επενδύσεις με ένα σχέδιο 315 δισ. ευρώ.
«Τα Χριστούγεννα έφθασαν νωρίτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά την επίσημη παρουσίαση του σχεδίου δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων για τα επόμενα τρία χρόνια.
Η ανακοίνωση αυτής της πρωτοβουλίας έγινε εν όψει του κινδύνου ενός νέου «παγώματος» της ευρωπαϊκής οικονομίας και λόγω έλλειψης επενδύσεων, οι οποίες έχουν υποχωρήσει περίπου 15% σε σχέση με το 2007.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης