Τελευταία Νέα
Διεθνή

BNP Paribas: Πρώτα η ανοδική αντίδραση στο αργό και μετά η αποκλιμάκωση της τιμής

BNP Paribas: Πρώτα η ανοδική αντίδραση στο αργό και μετά η αποκλιμάκωση της τιμής
Bearish δηλώνει η BNP Paribas για το επόμενο τρίμηνο στο αργό, καθώς οι φόβοι για τη «χαμένη» δυναμική της παγκόσμιας ανάκαμψης σε συνδυασμό με τις υψηλές του τιμές, καθιστά το αργό μη ελκυστικό στους επενδυτές οι οποίοι ανησυχούν για την πορεία της ζήτησης του.
Αν και οι κίνδυνοι τόσο από την κατάσταση στη Μέση Ανατολή όσο και από τη μείωση των αποθεμάτων (ΙΕΑ) συνηγορούν στο ότι το αργό θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία, η BNP Paribas θεωρεί ότι οι πιέσεις θα συνεχιστούν στην τιμή του σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ακόμη και αν υπάρξει κάποια ανοδική αντίδραση σε άμεσο χρόνο.
Οι τιμές του πετρελαίου στα μέσα Μαϊου κυμάνθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τότε που άρχισαν οι εξεγέρσεις στη Λιβύη.Το ρόλο του έπαιξε φυσικά και η άνοδος του δολαρίου, η οποία παραδοσιακά πλήττει την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων.
Μία παράμετρο που θέτει η BNP Paribas υποστηρίζοντας ότι θα είναι ένας από τους λόγους της θετικής αντίδρασης του αργού τις επόμενες εβδομάδες, είναι ότι η Λιβύη, μία από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες στον κόσμο και μέλος του ΟΠΕΚ, έχει σταματήσει την παραγωγή και διακίνηση του πετρελαίου. Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις άλλων μελών του «καρτελ» η παραγωγή και η διοχέτευση του πετρελαίου στην αγορά θα αποκατασταθεί ακόμη και αν το «μερίδιο» της Λιβύης εκλείψει.

Φωτεινή Πετρογιάννη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης