Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η Δύση κρύβεται πίσω από τη διολίσθηση του ρουβλίου και την πτώση του πετρελαίου

Ρωσία: Η Δύση κρύβεται πίσω από τη διολίσθηση του ρουβλίου και την πτώση του πετρελαίου
Τα ξένα επενδυτικά κεφάλαια αποτελούν μέρος της κερδοσκοπίας που συντελείται έναντι του ρουβλίου
Σκοπίμως η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της έχουν αλλάξει την πολιτική τους έναντι της Ρωσίας, επιβάλλοντας κυρώσεις και επιτιθέμενοι στο ρούβλι χειραγωγώντας τις παγκόσμιες τιμές πετρελαίου, σημείωσε ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, Mikhail Fradkov.
Μάλιστα, προειδοποίησε τη Μόσχα για κινήσεις από τις ΗΠΑ να φύγει από την εξουσία ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι μικρό μυστικό ότι υπάρχει μια τέτοια επιθυμία» και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν θέλει να δει μια ισχυρή και ανεξάρτητη Ρωσία».
Παράλληλα, απέδωσε την πτώση άνω του 30% της τιμής του πετρελαίου στις ενέργειες των ΗΠΑ.
Οι χαμηλές τιμές σε ένα από τα κύρια εξαγώγιμα προϊόντα ασκούν πιέσεις στο ρούβλι, το οποίο επίσης υποφέρει από τις επιβληθείσες στη Μόσχα κυρώσεις.
Σημειώνεται ότι το ρούβλι έχει χάσει 39% της αξίας του έναντι του δολαρίου μέχρι τώρα το 2014.
Σύμφωνα με τον Fradkov, τα ξένα επενδυτικά κεφάλαια παίρνουν μέρος στην κερδοσκοπία που συντελείται έναντι του ρουβλίου, σημειώνοντας ότι «κάθε κερδοσκοπία έχει συγκεκριμένα σχέδια και τα σχέδια αυτά έχουν έναν αριθμό συμμετεχόντων».
Σημειώνεται ότι χθες, Πέμπτη και ο ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια του ετήσιου διαγγέλματός του είχε επισημάνει ότι η κυβέρνηση γνωρίζει επακριβώς ποιος κερδίζει από την κερδοσκοπία εις βάρος του ρουβλίου και ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η κεντρική τράπεζα της χώρας έχουν τα μέσα για να τους τιμωρήσουν.
Τέλος, ο Μ. Fradkov εκτίμησε ότι θα απαιτηθούν δύο με τέσσερα χρόνια προκειμένου να υπάρξει περισσότερο αντικειμενική κατανόηση και να αρθούν ορισμένα εμπόδια και να υπάρξει συνεργασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης