Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Μαζικές απεργίες και πορείες διαμαρτυρίας παραλύουν τη χώρα

Ιταλία: Μαζικές απεργίες και πορείες διαμαρτυρίας  παραλύουν τη χώρα
Οι Ιταλοί πολίτες διαμαρτύρονται κατά των μεταρρυθμίσεων που προωθεί ο Matteo Renzi
Εργατικά συνδικάτα και οργανώσεις φοιτητών βρίσκονται σήμερα, Παρασκευή, στους δρόμους της Ιταλίας, σε μία μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση και τις μεταρρυθμίσεις, που προωθεί.
Ειδικότερα, τα ιταλικά Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πάνω από 50 διαφορετικές πορείες διαμαρτυρίας λαμβάνουν χώρα σε όλη την ιταλική επικράτεια, ενώ τα ΜΜΜ έχουν σταματήσει την λειτουργία τους.
Το σύνθημα με το οποίο κατέρχονται στους δρόμους οι Ιταλοί είναι «δεν πάει έτσι», με τους πολίτες να δηλώνουν οργισμένοι με τις μεταρρυθμίσεις Renzi, που απεκδύουν από τα εργατικά τους δικαιώματα τους νέο-προσληφθέντες, διευκολύνοντας την απόλυσή τους και περιορίζοντας την προστασία που τους παρέχεται, κατά τα πρώτα εργασιακά χρόνια.
Επιπλέον, οι Ιταλοί πολίτες διαμαρτύρονται για τον προϋπολογισμό τους 2015, ασκώντας μια αντίρροπη πίεση από αυτήν της Κομισιόν στην ιταλική κυβέρνηση, καθώς αυτός προβλέπει περικοπές 15 δισ. ευρώ σε κυβερνητικές επενδύσεις και μέτρα για 18 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα από την φορολογία.
Και όλα αυτά, ενώ η ανεργία στην χώρα ολοένα και αυξάνεται και όλα δείχνουν πως η Ιταλία οδηγείται εκ νέου σε βαθειά ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης