Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκρίθηκε από την Κομισιόν η εξαγορά της Lafarge από την Holcim

Εγκρίθηκε από την Κομισιόν η εξαγορά της Lafarge από την Holcim
Ποιους όρους θέτει η Κομισιόν
Την έγκριση της εξαγοράς της γαλλικής Lafarge από την ελβετική Holcim ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανάβοντας το πράσινο φως στη δημιουργία της μεγαλύτερης τσιμεντοβιομηχανίας στον κόσμο.
Ειδικότερα, η Κομισιόν ανακοίνωσε πως οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να πωλήσουν μέρος των δραστηριοτήτων τους, προκειμένου να άρουν τις ανησυχίες των εποπτικών αρχών, σχετικά με τον ανταγωνισμό και την αύξηση των τιμών.
«Η απόφαση περιλαμβάνει την εκποίηση των δραστηριοτήτων της Lafarge στη Γερμανία, τη Ρουμανία και τη Βρετανίας και των επιχειρήσεων της Holcim σε Γαλλία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ισπανία και Τσεχία» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Τι μετέδιδε το bankingnews.gr στις 3 Δεκεμβρίου του 2014:
Έτοιμη να πει το «ναι» στη συγχώνευση της Holcim με τη Lafarde είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμβάλλοντας στη δημιουργία της μεγαλύτερης τσιμεντοβιομηχανίας του κόσμου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters, oι εποπτικές αρχές της Ε.Ε. αναμένεται να εγκρίνουν τη συγχώνευση των δύο εταιρειών, η οποία προβλέπει πως η ελβετική Holcim θα εξαγοράσει το 100% της γαλλικής Lafarge.
Προκειμένου να καμφθούν οι αντιρρήσεις της Κομισιόν, οι δύο εταιρείες έχουν αποφασίσει να πουλήσουν το 12% των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.
Ήδη, ζωηρό ενδιαφέρον για την εξαγορά των συγκεκριμένων assets έχουν εκφράσει εταιρείες, από τη Ρωσία, τη Ν. Αφρική, τη Ρωσία και την Τουρκία.
Η ετυμηγορία της Κομισιόν αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως, τις επόμενες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης