Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα μέτρα ετοιμάζει η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας - Στο +6,7% ανακάμπτει το ρούβλι

Νέα μέτρα ετοιμάζει η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας - Στο +6,7% ανακάμπτει το ρούβλι
Ράλι για το ρωσικό νόμισμα, στον απόηχο της χθεσινής κατάρρευσης
(upd) Τη λήψη πρόσθετων μέτρων προκειμένου να σταθεροποιηθεί το ρούβλι προανήγγειλε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, στον απόηχο της χθεσινής κατάρρευσης του ρωσικού νομίσματος.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η ρωσική κεντρική τράπεζα κατέστησε σαφές πως «προετοιμάζει ένα νέο πακέτο μέτρων, προκειμένου οι τράπεζες να εφοδιαστούν με πρόσθετα κεφάλαια».
Παράλληλα, σχεδιάζεται η διεξαγωγή πρόσθετων δημοπρασιών σε ξένο συνάλλαγμα και η επιβολή προσωρινού μορατόριουμ στην ανατίμηση των τραπεζικών χαρτοφυλακίων.
Η ανακοίνωση της ρωσικής τράπεζας επήλθε μετά την έντονη μεταβλητότητα των προηγούμενων ημερών, η οποία οδήγησε το ρούβλι στο ιστορικό χαμηλό των 80 ρουβλιών/δολάριο!
Σήμερα, το ρωσικό νόμισμα ανακάμπτει, καθώς ενισχύεται στο +6,7% και τα 63,19 ανά δολάριο.
«Τα μέτρα της κεντρικής τράπεζας στοχεύουν στην εξισορρόπηση των αποθεμάτων και της ζήτησης στην αγορά ξένου συναλλάγματος» αναφέρει η αναπληρωτής διοικήτρια της κεντρικής τράπεζας, Ksenia Yudayeva.

Καθησυχάζει το Κρεμλίνο
Τις ανησυχίες για την πορεία της ρωσικής οικονομίας διασκεδάζει το Κρεμλίνο, με τον οικονομικό σύμβουλο του προέδρου Putin να δηλώνει ότι η ηρεμία θα επιστρέψει στη ρωσική αγορά συναλλάγματος εάν η κυβέρνηση και η κεντρική τράπεζα συντονίσουν τις δράσεις τους.
«Η κυβέρνηση και η κεντρική τράπεζα έχουν εργαστεί σοβαρά για να σταματήσουν την αναστάτωση στην αγορά συναλλάγματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο οικονομικός σύμβουλος του Κρεμλίνου.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Dmitry Medvedev, τόνισε ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν αυστηρά μέτρα, παρά το γεγονός ότι το ρούβλι είναι υποτιμημένο.

Πώληση συναλλαγματικών αποθεμάτων
Στην πώληση των συναλλαγματικών της αποθεμάτων προχωρά η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Anton Siluanov, μετέδωσε το πρακτορείο Ειδήσεων Interfax.
Η απόφαση εντάσσεται στην προσπάθεια της ρωσικής κυβέρνησης να βάλει φρένο στη διολίσθηση του ρωσικού νομίσματος, η οποία προκαλεί ισχυρούς τριγμούς στην οικονομία.
Το ρούβλι αντιδρά σήμερα με ράλι 6,8% έναντι του δολαρίου, μετά τις χθεσινές ισχυρές απώλειες, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 63,22.
Χθες το ρούβλι διολίσθησε σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, καθώς η πτώση του πετρελαίου και οι κυρώσεις της Δύσης έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην οικονομία.
Η επιθετική αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας στο 17% από 10,5% δεν κατάφερε χθες να στηρίξει το ρωσικό νόμισμα.

Πρώτη ενημέρωση: 10:43, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης