Τελευταία Νέα
Διεθνή

Praet (ΕΚΤ): Οι αγορές κρατικών ομολόγων θα πρέπει να εξεταστούν με βάση τη συνθήκη της ΕΕ

tags :
Praet (ΕΚΤ): Οι αγορές κρατικών ομολόγων θα πρέπει να εξεταστούν με βάση τη συνθήκη της ΕΕ
Ομόφωνα οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες δεσμεύονται για τη χρήση πρόσθετων μη συμβατικών μέτρων
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα χρησιμοποιήσει περαιτέρω μη συμβατικά μέτρα αν χρειαστεί, δήλωσε το μέλος της ΕΚΤ, Peter Praet.
Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Wirtschaftsblatt, ο Praet ξεκαθάρισε ότι οι αγορές κρατικών ομολόγων θα πρέπει να εξεταστούν με βάση τη συνθήκη της ΕΕ.
«Η ΕΚΤ δεν θα διστάσει να δράσει στην επόμενη συνεδρίαση, εάν καταστεί αναγκαίο» σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Ομόφωνα οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες δεσμεύονται για τη χρήση πρόσθετων μη συμβατικών μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παρατεταμένη περίοδο χαμηλού πληθωρισμού» διέτεινε εν συνεχεία.
«Η νομισματική πολιτική πρέπει να εξυπηρετεί το στόχο που έχουμε θέσει, δηλαδή την αύξηση του ισολογισμού της ΕΚΤ στα επίπεδα του 2012» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, καθιστώντας άκρως πιθανή την αγορά κρατικών ομολόγων.
Όσον αφορά την αγορά εταιρικών ομολόγων, σημείωσε πως «το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως η αγορά είναι σχετικά μικρή» και ο στόχος για τον ισολογισμό της ΕΚΤ δεν δύναται να επιτευχθεί μέσω των εταιρικών ομολόγων.
«Δεν θα διστάσουμε να δράσουμε» κατέληξε, επαναλαμβάνοντας πως η ΕΚΤ θα εξετάσει την αγορά τόσο κρατικών όσο και εταιρικών ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης