Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Τρίτος συνεχόμενος μήνας ενίσχυσης για τον δείκτη ZEW – Στις 48,4 μονάδες

Γερμανία: Τρίτος συνεχόμενος μήνας ενίσχυσης για τον δείκτη ZEW – Στις 48,4 μονάδες
Διαψεύστηκαν επί τα βελτίω οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Στις 48,4 μονάδες βελτιώθηκε ο δείκτης ZEW στη Γερμανία τον Ιανουάριο, έναντι προβλέψεων για 40,3 μονάδες, αποδεικνύοντας ότι οι αναλυτές παραμένουν αισιόδοξοι για το μέλλον της γερμανικής οικονομίας, παρά την αναστάτωση στις ευρωπαϊκές αγορές.
Μάλιστα, ο δείκτης σημείωσε αύξηση για τρίτο συνεχόμενο μήνα και άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 μηνών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ινστιτούτο ZEW, που καταρτίζει τον δείκτη:
«Η νέα χρονιά ξεκίνησε με αναταραχές στις αγορές.
Οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα και η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας να άρει την στήριξη στο φράγκο οδήγησαν σε μεγάλες διακυμάνσεις τις χρηματιστηριακές αγορές.
Ωστόσο, τα γεγονότα αυτά δεν φαίνεται να έχουν επηρεάσει τους αναλυτές που συμμετέχουν στη δημοσκόπηση του ZEW, τουλάχιστον ως προς τις προοπτικές που βλέπουν για το οικονομικό μέλλον της Γερμανίας.
Αντιθέτως, η διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου και η αποδυνάμωση του ευρώ δίνουν νέα αισιοδοξία για την γερμανική οικονομία». 
Ενισχυμένος είναι, επίσης, ο δείκτης για την τρέχουσα κατάσταση της γερμανικής οικονομίας, στις 22,4 μονάδες, από 10 μονάδες τον Δεκέμβριο του 2014, ενώ και ο δείκτης ZEW για την Ευρωζώνη άγγιξε στις 45,2 μονάδες, βελτιωμένος για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης