Τελευταία Νέα
Διεθνή

Praet (ΕΚΤ): Αισιόδοξος για την ευρωπαϊκή οικονομία – Θετικό σημάδι η ενίσχυση του δείκτη προσφοράς χρήματος M3

Praet (ΕΚΤ): Αισιόδοξος για την ευρωπαϊκή οικονομία – Θετικό σημάδι η ενίσχυση του δείκτη προσφοράς χρήματος M3
Αισιόδοξος για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας εμφανίστηκε ο Peter Praet, επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ
«Ενθαρρυντικά σημάδια» για την ευρωπαϊκή οικονομία, χαρακτήρισε ο Peter Praet, τα νεότερα στοιχεία για την προσφορά χρήματος, αλλά και για τις πιστώσεις στην Ευρωζώνη.
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ. Μιλώντας στα πλαίσια οικονομικού φόρουμ, δήλωσε ότι όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς μία βελτίωση της οικονομίας στην Ευρωζώνη.
Αναλυτικότερα, ανέφερε πως «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σαφές σημείο καμπής, ως προς την προσφορά χρήματος, αλλά και ως προς τις πιστώσεις», υπογράμμισε ο Praet.
Ο ίδιος ανέφερε ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αναμένεται να παραμείνει σε αποπληθωριστικά επίπεδα «για ένα μεγάλο μέρος» του 2015, αν και σημείωσε ότι δεν θα χαρακτήριζε την εν λόγω περίοδο, περίοδο αποπληθωρισμού.
Εκτιμά, ωστόσο, ότι κατά το γ’ τρίμηνο του 2015 θα υπάρξει ένα «σημείο καμπής» του πληθωρισμού, που θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα, όπως οι νομισματικές εξελίξεις, οι τιμές του πετρελαίου και των τροφίμων.
Ωστόσο, ο κ. Praet εμφανίστηκε σίγουρος ότι η οικονομία της Ευρωζώνης έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2014, υπογραμμίζοντας πως η περίοδος, όπου η οικονομική ανάπτυξη έχασε την ορμή της «ανήκει στο παρελθόν», ενώ, αντιθέτως «υπάρχουν κάποιες θετικές ενδείξεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης