Τελευταία Νέα
Διεθνή

Honda: Υιοθετεί χαμηλότερες εκτιμήσεις για τα κέρδη το τρέχον έτος χρήσης

tags :
Honda: Υιοθετεί χαμηλότερες εκτιμήσεις για τα κέρδη το τρέχον έτος χρήσης
Ούτε το αποδυναμωμένο γεν δεν μπορεί να εξαλείψει τις επιπτώσεις από ένα δύσκολο γ’ τρίμηνο χρήσης, προειδοποιεί η εταιρεία
Η Honda, τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση προς τους επενδυτές σχετικά με τα κέρδη του τρέχοντος έτους χρήσης, που λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο.
Ειδικότερα, η Honda ανέφερε ότι ούτε το εξασθενημένο γεν δεν μπορεί να διαγράψει το αρνητικό γ’ τρίμηνο χρήσης και έτσι υιοθετεί χαμηλότερες εκτιμήσεις για τα κέρδη του έτους χρήσης.
Αναλυτικότερα, εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη θα αγγίξουν τα 545 δισ. γεν, έναντι αρχικής εκτίμησης για 565 δισ. γεν, καθώς το γ’ τρίμηνο του έτους χρήσης τα κέρδη της υποχώρησαν κατά 24,2% σε ετήσια βάση.
Τα οικονομικά της αυτοκινητοβιομηχανίας υπέστησαν πλήγμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, από το αυξημένο κόστος του ελέγχου της ποιότητας στιες ΗΠΑ, αλλά και από τις χαμηλότερες των εκτιμήσεων πωλήσεις σε Ιαπωνία και Κίνα.
Χωρίς η εταιρεία να αναφερθεί συγκεκριμένα, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι τα κέρδη της εταιρείας υπέστησαν πλήγμα από τις ανακλήσεις, λόγω των αερόσακων της Takata.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης