Τελευταία Νέα
Διεθνή

J. Fischer: Ήττα της Merkel και της πολιτικής λιτότητας η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

J. Fischer: Ήττα της Merkel και της πολιτικής λιτότητας η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ
Αν υπάρξει συμφωνία, θα είναι ένας συμβιβασμός που θα σώσει τα προσχήματα και για τις δύο πλευρές, τόνισε ο γερμανός πολιτικός
Ήττα της γερμανίδας καγκελάριου και της πολιτικής λιτότητας χαρακτηρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές με άρθρο του στο Project Syndicate, ο πρώην ηγέτης των Πρασίνων και υπουργός Εξωτερικών της αντικαγκελαρίας της Γερμανίας την περίοδο 1998-2005.
Ειδικότερα, χαρακτηρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ «ξεκάθαρη ήττα για τη Μέρκελ και τη βασισμένη στη λιτότητα στρατηγική της για την υποστήριξη του ευρώ», ενώ σημειώνει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν «προβλέψιμο».
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην τρόικα και τη νέα ελληνική κυβέρνηση, επισημαίνει ότι αν πετύχουν, «το αποτέλεσμα θα είναι ένας συμβιβασμός που θα σώσει τα προσχήματα και για τις δύο πλευρές», ενώ προσθέτει ότι «αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει».
Όπως σημειώνει ο J. Fischer, ένας τέτοιος συμβιβασμός «θα οδηγούσε σε de facto χαλάρωση της λιτότητας με σημαντικούς εσωτερικούς κινδύνους για την Angela Merkel, αν και λιγότερους από ό,τι μια διάσωση της Ευρωζώνης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης