Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Mundo: Η Αθήνα μοιράζει επιδόματα εν μέσω πλήρους έλλειψης ρευστότητας

El Mundo: Η Αθήνα μοιράζει επιδόματα εν μέσω πλήρους έλλειψης ρευστότητας
Η χώρα θα μπορούσε να θεωρηθεί πτωχευμένη σε περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση αποπληρωμής των οφειλομένων στο ΔΝΤ
Η Αθήνα αρχίζει να μοιράζει επιδόματα, ενώ αναζητά χρήματα για να αποπληρώσει τα χρέη της, σημειώνει σε δημοσίευμά της με ιδιαίτερα σκωπτικό τρόπο η ισπανική εφημερίδα El Mundo, αναφερόμενη στα μέτρα που σκοπεύει να λάβει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση.
Ειδικότερα, αναφέρεται στα μέτρα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση μέσα στην εβδομάδα, σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν έχει συγκεκριμενοποιήσει το τελικό κόστος τους, για να προσθέσει ότι με βάση το αρχικό πρόγραμμα ξεπερνούσε το 1,8 δισ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή, σημειώνεται, η Αθήνα επεξεργάζεται πώς θα επιστρέψει τα χρήματα που έχει δανειστεί, τονίζοντας ότι αναζητά επιτακτικά ρευστότητα προκειμένου να αποπληρώσει μετά την Παρασκευή 1,6 δισ. ευρώ που αφορούν την επιστροφή χρημάτων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Σε περίπτωση που καθυστερήσει να τα αποπληρώσει, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, η χώρα θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι έχει πτωχεύσει.
Όπως αναφέρεται, η Αθήνα θα μπορούσε να ζητήσει από το Eurogroup της 9ης Μαρτίου να της δοθούν τα κέρδη 1,9 δισ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα στην ΕΚΤ ή την επέκταση του ορίου των 15 δισ. ευρώ στις εκδόσεις εντόκων γραμματίων.
Η ελληνική κυβέρνηση, σημειώνεται, φαίνεται να έχει άσους στο μανίκι της για να προχωρήσει στις πληρωμές, σε περίπτωση που το αίτημά της απορριφθεί, όμως αυτοί θα υποδήλωναν περίπλοκα μέτρα, όπως τη λήψη χρημάτων από τα αποθέματα κρατικών οντοτήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης