Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lafarge: Σε κίνδυνο η συμφωνία συγχώνευσης με την Holcim

tags :
Lafarge: Σε κίνδυνο η συμφωνία συγχώνευσης με την Holcim
To «πάντρεμα» των εταιρειών τσιμέντου θα αποφασιστεί στο συμβούλιου των μετόχων
Ανεπιβεβαίωτο δημοσίευμα του ελβετικού Τύπου κάνει λόγο για μη επίτευξη έγκρισης για την συγχώνευση των κολοσσών του τσιμέντου, Lafarge και Holcim, κατά το συμβούλιο των μετόχων της Holcim.
Ειδικότερα, αναφέρει πως ο Thomas Schmidhein , βασικός μέτοχος της Holcim, επιζητά πιο ευνοϊκούς όρους για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των επενδυτών που θα συμμετάσχουν στην συγχώνευση, δεδομένου ότι η Holcim εμφάνιζε ιδιαιτέρως υψηλές αποδόσεις το τελευταίο διάστημα.
Σημειώνεται ότι δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία διεξαγωγής του μετοχικού συμβουλίου, ενώ η Holcim αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Από τον περασμένο Απρίλιο, όταν οι δύο εταιρείες τσιμέντου άρχισαν τη μακρά διαδικασία της του «παντρέματος» των τεράστιων και πολύπλοκων επιχειρήσεων τους, η Holcim έχει διανύσει μια θετική πορεία με το τέταρτο τρίμηνο να εμφανίζει αυξημένο λειτουργικό κέρδος αλλά και αυξημένο κόστος αναδιάρθρωσης.
Εν τω μεταξύ, μια αιφνιδιαστική κίνηση από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας τον Ιανουάριο για να αφαιρέσει το ανώτατο όριο που επέβαλε για το φράγκο έναντι του ευρώ έχει οδηγήσει σε καλύτερη συναλλαγματική ισοτιμία το ελβετικό νόμισμα έναντι του ευρώ.
Η κεφαλαιοποίηση της Holcim ανέρχεται στα 24,7 δισ. δολάρια, ενώ η Lafarge κεφαλαιοποιείται στα 20,7 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης