Τελευταία Νέα
Διεθνή

ING: Η αγορά εργασίας των ΗΠΑ «οδηγεί» σε αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο του 2015

ING: Η αγορά εργασίας των ΗΠΑ «οδηγεί» σε αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο του 2015
Η αύξηση των μισθών αναμένεται να οδηγήσει παράλληλα σε αύξηση των πληθωριστικών τάσεων 
Οι εξελίξεις στον αμερικανικό εργασιακό τομέα φαίνεται ότι θα οδηγήσουν την Fed σε αύξηση των επιτοκίων στα τέλη του α’ εξαμήνου του 2015, ήτοι τον ερχόμενο Ιούνιο, εκτιμά σε έκθεσή της η ING.
Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι πολίτες των ΗΠΑ παραιτούνται με γρήγορο ρυθμό από τις θέσεις τους και επαναπροσλαμβάνονται με μεγαλύτερους μισθούς, επίσης, γρήγορα, σε νέες θέσεις εργασίας.
Πολλές νέες θέσεις εργασίας έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα, ενώ σημειώνονται και πολλές νέες προσλήψεις.
Όλα δείχνουν ότι ο ρυθμός ενίσχυσης της απασχόλησης θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα τους ερχόμενους μήνες, ενώ με τους εργαζομένους τόσο πρόθυμους να παραιτηθούν, σίγουροι ότι θα βρουν νέα θέση, η ING εκτιμά πως, οι εργοδότες θα αναζητήσουν τρόπους να διατηρήσουν το προσωπικό τους.
Ως αποτέλεσμα, πιθανό ενδεχόμενο είναι να αυξηθούν οι μισθοί, με στόχο να διατηρήσουν το υπάρχον προσωπικό ευχαριστημένο από τις εργασιακές συνθήκες και παραγωγικό.
Η ING εκτιμά πως εν συνεχεία θα αυξηθούν οι πληθωριστικές τάσεις, γεγονός που θα στηρίζει μια απόφαση για αύξηση των επιτοκίων και ποσοτική σύσφιξη τον ερχόμενο Ιούνιο.
Ειδικότερα, η ING αναφέρει «ως αποτέλεσμα, υπάρχουν ερείσματα για να υποστηρίξει κανείς πως η Fed θα προβεί σε πολιτική ποσοτικής σύσφιξης τον Ιούνιο».

www.bankingnews.gr







Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης