Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτόκολλα συμφωνίας μεταξύ της Siemens και της αιγυπτιακής κυβέρνησης

tags :
Πρωτόκολλα συμφωνίας  μεταξύ της Siemens και της αιγυπτιακής κυβέρνησης
Συνολικά θα δημιουργηθούν 1.000 θέσεις εργασίας και η Siemens θα τριπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων της στην Αίγυπτο
Πρωτόκολλα συμφωνίας ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ υπέγραψε με την αιγυπτιακή κυβέρνηση ο γερμανικός όμιλος Siemens, κυρίως για την προμήθεια ενός θερμοηλεκτρικού σταθμού που θα λειτουργεί με αέριο,αλλά και αιολικών γεννητριών.
Αυτό  ανακοίνωσαν η γερμανική κυβέρνηση και η Siemens, με το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας να κάνει λόγο για "συμβόλαια δισεκατομμυρίων ευρώ".
Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε στο Σαρμ ελ-Σέιχ στο περιθώριο ενός σημαντικού οικονομικού ραντεβού που οργανώθηκε από τις αιγυπτιακές αρχές, όπως διευκρίνισε η Siemens, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και του αιγύπτιου υπουργού Ενέργειας Σακέρ αλ-Μαρκάμπι.
Η Siemens πρόκειται να κατασκευάσει στο Μπένι Σουέφ, πόλη 100 χλμ νοτίως του Καΐρου, ένα θερμοηλεκτρικό σταθμό που θα λειτουργεί με αέριο και θα διαθέτει τουρμπίνες ατμού 4,4 γιγαβάτ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Επίσης, θα εγκατασταθούν αιολικές γεννήτριες συνολικής δυναμικότητας 2 γιγαβάτ, ενώ η Siemens θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο που θα παράγει έλικες για τις αιολικές γεννήτριες.
Συνολικά θα δημιουργηθούν 1.000 θέσεις εργασίας και η Siemens θα τριπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων της στην Αίγυπτο, ενώ σύμφωνα με τη Siemens, η παραγωγή ηλεκτρισμού στην Αίγυπτο αναμένεται ότι θα αυξηθεί "κατά τουλάχιστον ένα τρίτο έως το 2020".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης