Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακτήθηκαν οι συνομιλίες των πιλότων του Airbus A320 - Ευχαριστίες Merkel, Rajoy προς Hollande

Ανακτήθηκαν οι συνομιλίες των πιλότων του Airbus A320 - Ευχαριστίες Merkel, Rajoy προς Hollande
Χιλιάδες συντρίμμια του αεροπλάνου και πτώματα είναι διασκορπισμένα στην πλαγιά του βουνού
(upd9) Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί η έρευνα για τον εντοπισμό και την περισυλλογή των σορών των 150 νεκρών από τη συντριβή του Airbus A320 της Germanwings, στις νότιες γαλλικές Άλπεις.
Παράλληλα, τα ειδικά συνεργεία εντόπισαν και το δεύτερο μαύρο κουτί του αεροπλάνο, το οποίο ωστόσο, έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές, καθιστώντας δύσκολη την ανάκτηση των πληροφοριών.
Ωστόσο, οι αρχές ήδη εξετάζουν το πρώτο μαύρο κουτί, το οποίο από χθες το απόγευμα βρίσκεται στα ειδικά εργαστήρια των Γάλλων εμπειρογνώμων.
Οι  εμπειρογνώμονες έκαναν λόγο για χρήσιμα δεδομένα, καθώς κατάφεραν να ανακτήσουν τις συνομιλίες των πιλότων της μοιραίας πτώσης.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής, σημειώνουν, δεν έχουν διευκρινιστούν τα αίτια συντριβής του αεροπλάνου.
Πάντως, διαβεβαιώνουν πως το αεροπλάνο δεν ανατινάχθηκε, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις έκρηξης.
Την ίδια στιγμή, στο σημείο της συντριβής κατέφθασαν το μεσημέρι οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Γερμανίας.
Μάλιστα, οι τρεις ηγέτες Hollande, Rajoy και Merkel είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ ευχαρίστησαν τα σωστικά συνεργεία.
Πιο αναλυτικά, από την πλευρά της Ισπανίας, ο M. Rajoy ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές διασώστες αλλά και τη γενναιοδωρία των Γάλλων πολιτών.
Η Angela Merkel εξήρε το έργο των Γάλλων διασωστών και ιδίως των τοπικών κατοίκων.



Embedded image permalink


Embedded image permalink


Στο απρόσιτο σημείο των Άλπειων σπεύδουν δεκάδες χωροφύλακες μιας ορεινής μονάδας προκειμένου να συμμετάσχουν στις έρευνες.
Οι εικόνες που μεταδίδονται από το σημείο είναι συγκλονιστικές.
Χιλιάδες συντρίμμια του αεροπλάνου και πτώματα είναι διασκορπισμένα στην πλαγιά του βουνού.
Την εικόνα αυτή μετέδωσε και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Frank Steinmeier, ο οποίος έκανε λόγος για εικόνες φρίκης και τρομερή τραγωδία.
Στον τόπο της τραγωδία θα μεταβούν δέκα ιατροδικαστές και τρεις ανθρωπολόγοι για την ταυτοποίηση των θυμάτων με τη βοήθεια δειγμάτων DNA.
Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί του Γραφείου Διερεύνησης Ατυχημάτων εξετάζουν το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά που βρέθηκε προκειμένου να βρουν απαντήσεις στα ερωτήματα που οδήγησαν σε αυτήν την αεροπορική τραγωδία.
Κύριο ερώτημα είναι τι οδήγησε το αεροπλάνο στο να χάσει άμεσα ύψος ενώ ερωτηματικό παραμένει γιατί δεν υπήρξε καμιά επαφή ασυρμάτου από τη στιγμή που το αεροπλάνο έχασε ύψος και πριν συντριβεί.
Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε ότι η συντριβή του αεροσκάφους είναι δυστύχημα και ότι οποιαδήποτε άλλη θεωρία διατυπώνεται -περί τρομοκρατικής επίθεσης- δεν είναι παρά απλή εικασία.
Η Germanwings, θυγατρική της Lufthansa ανακοίνωσε πως 67 Γερμανοί επέβαιναν στο αεροπλάνο, μεταξύ των οποίων δύο μωρά και 16 έφηβοι που επέστρεφαν από σχολική ανταλλαγή με ισπανούς μαθητές.
Από την ισπανική κυβέρνηση μεταδόθηκε πως ο κατάλογος των επιβατών περιλαμβάνει 45 επιβάτες με ισπανικά επώνυμα, των οποίων μένει πάντως να πιστοποιηθεί η εθνικότητα.
Στην Ισπανία κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.
Ανάμεσα στους 150 νεκρούς είναι Αυστραλοί, Κολομβιανοί, Βέλγοι, Δανοί, Αργεντινοί, Μεξικανοί, Ιάπωνες, ενδεχομένως και Βρετανοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης