Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lufthansa: Η πράξη του συγκυβερνήτη μας αφήνει άφωνους - Πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό

Lufthansa: Η πράξη του συγκυβερνήτη μας αφήνει άφωνους - Πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό
Δεν υπάρχει ακόμα κάποια ένδειξη για τα κίνητρα του πιλότου που οδήγησε στον θάνατο 149 άτομα
«Η πράξη του συγκυβερνήτη μας αφήνει άφωνους και σε κατάσταση σοκ» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του ομίλου της Lufthansa, Carsten Spohr, μετά τις δηλώσεις του εισαγγελέα της Μασσαλίας ότι ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus, το οδήγησε εσκεμμένα στην κάθοδο και τη συντριβή στο έδαφος, οδηγώντας στον θάνατο 149 ανθρώπους.
Παράλληλα ο Spohr σημείωσε ότι δεν υπάρχει ακόμα κάποια ένδειξη για τα κίνητρα του πιλότου, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατία».
«Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε κάτι τέτοιο ούτε στο χειρότερο εφιάλτη μας, είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο που θα μπορούσαμε να φανταστούμε» πρόσθεσε.
Ο Spohr διευκρίνισε ότι οι πιλότοι υποβάλλονται σε σειρά ψυχολογικών και ιατρικών τεστ με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του, αλλά όταν ο πιλότος εργάζεται πλέον δεν γίνονται ψυχολογικά τεστ.
«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις διαδικασίες επιλογής και στην ικανότητα των πιλότων μας και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάγκη να αλλάξουμε τις διαδικασίες για ένα μεμονωμένο περιστατικό» επέμεινε, προσθέτοντας ότι οι διαδικασίες αυτές είναι οι ίδιες για την Lufthansa και την Germanwings.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας, ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους το οδήγησε εσκεμμένα στην κάθοδο και τη συντριβή στο έδαφος.
«Δεν γνωρίζω το λόγο για τον οποίο ο συγκυβερνήτης θέλησε να καταστρέψει το αεροπλάνο», ανέφερε ο εισαγγελέας.
Όπως εξήγησε, η πιο πιθανή ερμηνεία είναι ότι ο συγκυβερνήτης απείχε συνειδητά. Αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα.
Δεν δόθηκε καμία απάντηση από το αεροπλάνο στις οχλήσεις των πύργων ελέγχου
Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροπλάνου ήταν γερμανικής υπηκοότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης