Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντός των επόμενων ημερών η μήνυση της Κομισιόν εναντίον της Google

Εντός των επόμενων ημερών η μήνυση της Κομισιόν εναντίον της Google
Η Κομισιόν θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο στην εταιρεία ίσο ακόμα και με το 10% των ετήσιων εσόδων της
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί η μήνυση της Κομισιόν εναντίον της Google, λόγω της εφαρμογής μονοπωλιακών πρακτικών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο G. Oettinger, η Κομισιόν αναμένεται να υποβάλει τη μήνυση εντός των επόμενων ημερών.
Η ΕΕ ερευνά την Google εδώ και αρκετά χρόνια, όμως τώρα η κορυφαία αντιμονοπωλιακή αρχή της Ένωσης, η Κομισιόν, ζήτησε από τις εταιρείες που κατηγόρησαν την Google, να δημοσιεύσουν τις καταγγελίες τους.
Σημειώνεται ότι η Κομισιόν θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο στην εταιρεία ίσο ακόμα και με το 10% των ετήσιων εσόδων της, ήτοι περίπου 6 δισ. δολάρια, βάσει των εσόδων του 2014.
Το συγκεκριμένο έγγραφο που φέρεται να προετοιμάζει η ΕΕ είναι γνωστό ως Κοινοποίηση των Αιτιάσεων.
Μόλις κατατεθεί, θα μπορούσε να δώσει το έναυσμα για περαιτέρω πολύχρονη έρευνα της εταιρείας, για πιο εμπεριστατωμένες έρευνες, αντι-δηλώσεις και συζητήσεις διευθέτησης.
Σε περίπτωση που οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε συμφωνία, η ΕΕ θα μπορούσε στη συνέχεια να εκδώσει κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των προστίμων και των περιορισμών σχετικά με τη συμπεριφορά της Google.
Η Google θα μπορούσε από την πλευρά της να κάνει έφεση στο ανώτερο δικαστήριο της Ευρώπης, ωστόσο σημειώνεται πως ακόμα και αν δεν υπάρξει καταδικαστική για την εταιρεία απόφαση, οι κατηγορίες από μόνες τους είναι ένα ισχυρό πλήγμα για την εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης