Τελευταία Νέα
Διεθνή

ING: Πιθανό σενάριο παραμένει η αύξηση των επιτοκίων της BoE τον Νοέμβριο του 2015

ING: Πιθανό σενάριο παραμένει η αύξηση των επιτοκίων της BoE τον Νοέμβριο του 2015
Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της BoE επικαλείται ο αναλυτής της ING
Πιθανό σενάριο παραμένει η αύξηση των επιτοκίων της BoE τον Νοέμβριο του 2015, αναφέρει σε έκθεση της ING, ο αναλυτής James Knightley, επικαλούμενος τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας.
Ειδικότερα, επισημαίνει πως αν οι βουλευτικές εκλογές της Βρετανίας, στις 7 Μαΐου, εξελιχθούν ομαλά, το πιθανότερο είναι ότι η BoE θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της.
Όπως φαίνεται και από τα πρακτικά, το Δ.Σ. της BoE εκτιμά ότι ο πληθωρισμός ενδέχεται να βρεθεί σε «ελαφρώς αρνητικά επίπεδα κατά το προσεχές διάστημα», ενώ επεσήμανε ότι οι προσδοκίες της αγοράς για τα τραπεζικά επιτόκια παραμένουν «εξαιρετικά επίπεδες».
Υποστήριξε, ακόμα ότι η βρετανική οικονομία δεν μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται με τον σημερινό ρυθμό, χωρίς να «υφίσταται μεγαλύτερος πληθωρισμός βάσει μισθών και τιμών», εκτός αν «υπάρχει μια μεγάλη βελτίωση της παραγωγικότητας».
Επιπλέον, δύο μέλη του Δ.Σ. χαρακτήρισαν ότι η απόφαση για τα επιτόκια είναι μια «λεπτή ισορροπία» ως προς το αν πρέπει να συσφίγξει την νομισματική πολιτική της».
Ο αναλυτής τονίζει πως «αν δεν υπήρχε η αβεβαιότητα των εκλογών, η αγορά θα ασκούσε πιέσεις για την αύξηση των επιτοκίων το τρέχον έτος».
Όλα δείχνουν πως αν οι εκλογές προχωρήσουν ομαλά, ή ομαλότερα από ότι πιστεύει η αγορά, τότε το σενάριο αύξησης των επιτοκίων της BoE τον ερχόμενο Νοέμβριο, παραμένει άκρως πιθανό.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης