Τελευταία Νέα
Διεθνή

Google: Κίνηση συμφιλίωσης με τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ – Επενδύει 150 εκατ. ευρώ στην Ευρώπη

tags :
Google: Κίνηση συμφιλίωσης με τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ – Επενδύει 150 εκατ. ευρώ στην Ευρώπη
Στο πεδίο της ψηφιακής δημοσιογραφίας ετοιμάζεται να επενδύσει η Google
Σε μια επενδυτική κίνηση, με συμβολικό χαρακτήρα, αναμένεται να προβεί ο τεχνολογικός κολοσσός Google στην ευρωπαϊκή αγορά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, που είδαν σήμερα, Τρίτη, το φως της δημοσιότητας.
Ειδικότερα, η Google ετοιμάζεται να επενδύσει 150 εκατ. ευρώ στο πεδίο της ψηφιακής δημοσιογραφίας στην Ευρώπη, εν μέσω αυξανόμενης έντασης με τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ.
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με ευρωπαϊκές εφημερίδες και οργανώσεις δημοσιογραφίας για την ανάπτυξη προϊόντων και την αύξηση των εσόδων, στόχος ζωτικής σημασίας για τη βιομηχανία του Τύπου, που παλεύει να ορθοποδήσει, να επιβιώσει, στην ψηφιακή εποχή.
Η εταιρεία επιχειρεί να παρουσιάσει μια φιλική στάση προς την Ευρώπη, όπου κατηγορείται από τις τοπικές ρυθμιστικές αρχές για μονοπωλιακές πρακτικές, ενώ δέχεται πυρά για τις πολιτικές της και από τους εκδότες.
«Η Google ήθελε πάντα να είναι φίλος και συνεργάτης στη βιομηχανία ειδήσεων», τόνισε ο Carlo D'Asaro Biondo, πρόεδρος της Google για τις στρατηγικές συνεργασίες στην Ευρώπη, προσθέτοντας πως στην πορεία έχουν γίνει και κάποια λάθη», τα οποία παραδέχεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης