Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sergio Mattarella (Πρόεδρος Ιταλίας): Η πολιτική της σκληρής λιτότητας έχει βλάψει την Ευρώπη στο σύνολό της

Sergio Mattarella (Πρόεδρος Ιταλίας): Η πολιτική της σκληρής λιτότητας έχει βλάψει την Ευρώπη στο σύνολό της
Πρέπει να μειωθεί ο εγωισμός των Ευρωπαίων ηγετών για να δοθεί στους νέους μια προοπτική ζωής και εργασίας
Ενάντια στην πολιτική της σκληρής λιτότητας που έχει βλάψει την Ευρώπη στο σύνολό της τάχθηκε, ο ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Sergio Mattarella.
Σε παρέμβαση του για τα εξήντα πέντε χρόνια από την «Διακήρυξη Σουμάν» ο ιταλός πρόεδρος τόνισε πως «οι δυνάμεις που διαθέτει η Ευρώπη ζημιώνονται από την υπερβολική λιτότητα».
«Εμείς που είμαστε ευρωπαϊστές δεν κουραζόμαστε να τασσόμαστε υπέρ μιας μεγαλύτερης πολιτικής ολοκλήρωσης της Ευρώπης. Για την επίτευξη του στόχου αυτού χρειάζεται αλλαγή πορείας πλεύσης, ώστε να μειωθούν οι εσωτερικές ανισότητες και να αναζωογονηθούν οι δυνάμεις που ζημιώθηκαν από υπερβολική λιτότητα» υποστήριξε.
Ο S. Mattarella υπογράμμισε ακόμη πως «κάποιες φορές, η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζεται στους πολίτες της με μια φιλοσοφία η οποία μοιάζει να παραμελεί την έλλειψη εργασίας, τις ολοένα και αυξανόμενες ανισότητες και την αναγκαία αλληλεγγύη».
Ο Ιταλός πρόεδρος, ο οποίος εξελέγη από το κοινοβούλιο τον περασμένο Ιανουάριο, ολοκλήρωσε την παρέμβασή του υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να μειωθεί ο εγωισμός για να δοθεί στους ευρωπαίους νέους μια προοπτική ζωής και εργασίας και για να τύχει θετική αντιμετώπισης το δράμα της μετανάστευσης».
Ζήτησε ακόμη «να εφαρμοσθεί και να ενισχυθεί το σχέδιο Junker ώστε η Ευρώπη να γίνει και πάλι φορέας ανάπτυξης, μιας νέας και βιώσιμης ανάπτυξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης