Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Pais: Το δημοψήφισμα ωθεί την Ελλάδα σε πολιτική και κοινωνική ρήξη

El Pais: Το δημοψήφισμα ωθεί την Ελλάδα σε πολιτική και κοινωνική ρήξη
Η ψηφοφορία της Κυριακής έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα και σύγχυση μεταξύ των ελλήνων πολιτών, σημειώνει η ισπανική εφημερίδα
Το δημοψήφισμα της Κυριακής έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα μια κατάσταση αβεβαιότητας και σύγχυσης, για να μην μιλήσει κανείς και για άλλα συναισθήματα, όπως αυτά του φόβου και της οργής, επισημαίνεται σε άρθρο της ισπανικής εφημερίδας «El Pais».
Με την ελληνική οικονομία σε ελεύθερη πτώση (στις τράπεζες απέμεναν χθες μεταξύ 80-1—δισ. ευρώ) και με τις επιχειρήσεις σε πραγματική παράλυση, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η άγνωστη D-Day, όταν όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, θα εγερθεί ένα νέο ερώτημα: το «όχι» θα σημάνει μια αδύνατη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και με το «ναι» μια πιθανή πτώση της κυβέρνησης και προκήρυξη νέων εκλογών, με πιο κοντινή ημερομηνία τον Σεπτέμβριο;
Ακόμη και οι δημοσκοπήσεις δεν φαίνεται να συμφωνούν ως προς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, επιβεβαιώνοντας το ευμετάβλητο της κατάστασης, όταν μάλιστα το ποσοστό των αναποφάσιστων φθάνει το 20%.
Από την προκήρυξη του δημοψηφίσματος, σημειώνεται στο άρθρο, η Ελλάδα βιώνει μια άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτική, πολιτική και εθνική κρίση από τότε που αποκαταστάθηκε η δημοκρατία το 1974.
Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, υπάρχει ένα ακόμη πιο τρομακτικό σενάριο, η ημέρα που οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές, με τραπεζικό αξιωματούχο να σημειώνει χθες, στο Reuters ότι «θα μπορούσαμε να μείνουμε χωρίς χρήματα την Τρίτη, αν ο κόσμος συνεχίσει να λαμβάνει τα 60 ευρώ την ημέρα».

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης