Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Εφιάλτης στα ETF του bitcoin – Μία από τις χειρότερες εκροές κεφαλαίων στην ιστορία τους, αντέχουν όμως τα κρυπτονομίσματα

Εφιάλτης στα ETF του bitcoin – Μία από τις χειρότερες εκροές κεφαλαίων στην ιστορία τους, αντέχουν όμως τα κρυπτονομίσματα
Τα Bitcoin ETF υπέφεραν από τη χειρότερη τους μέρα
Παρά την έλλειψη ενός συνολικού sell off στις τιμές spot bitcoin, η χθεσινή ήταν μια άσχημη (όχι η πιο άσχημη) μέρα για τα ETF (αν και το bitcoin έχει πέσει πάνω από 10% αυτή την εβδομάδα).
Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι το ETF της BlackRock είδε περίπου 37 εκατομμύρια δολάρια σε εκροές για πρώτη φορά, ενώ τα εναπομείναντα ETF Bitcoin σημείωσαν συλλογικά πάνω από 526,8 εκατομμύρια δολάρια σε εκροές.
Η μεγαλύτερη ημερήσια εκροή ήταν στο Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund, το οποίο σημείωσε καθαρές εκροές 191,1 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το Grayscale Bitcoin Trust κατέλαβε τη δεύτερη θέση με εκροές 167,4 εκατομμυρίων δολαρίων.
Όσον αφορά τα συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα, υπήρξαν 6 συνεχόμενες ημέρες εκροών από τα ETF spot των ΗΠΑ και, εξίσου σημαντικό, είμαστε τώρα κάτω από τη μέση τιμή αγοράς του ETF των 58 χιλιάδων περίπου.
bfmAC5D.jpg

Ο αναλυτής του Bloomberg ETF, James Seyffart σημείωσε ότι τα ETF του Bitcoin εξακολουθούν να «λειτουργούν ομαλά» και ότι «οι εισροές και οι εκροές αποτελούν μέρος του κανόνα στη ζωή ενός ETF».
Τα στοιχεία της Coinglass δείχνουν ότι υπήρξαν περίπου 200 χιλ. δολάρια σε «μακροχρόνιες ρευστοποιήσεις» τις τελευταίες δύο ημέρες...
«Το Bitcoin είναι το αγαπημένο μας καναρίνι», έγραψε σε σημείωμα ο Chief Investment Officer της ByteTree Asset Management, Charlie Morris.
«Προειδοποιεί για μελλοντικά προβλήματα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, αλλά μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα ανακάμψει κάποια στιγμή».
Ωστόσο, δεν είναι ώρα για πανικό, όπως αναφέρει στην CoinTelegraph, ο πρόεδρος του ETF Store, Nate Geraci, καθώς τα ETF iShares Gold και SPDR Gold είχαν εκροές 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι στιγμής φέτος.
2024-05-02_05-06-53.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης