Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Την άμεση παραίτησή του ανακοίνωσε ο Βαρουφάκης, λίγες μόλις ώρες μετά το «Όχι» των Ελλήνων

FAZ: Την άμεση παραίτησή του ανακοίνωσε ο Βαρουφάκης, λίγες μόλις ώρες μετά το «Όχι» των Ελλήνων
«Θα φέρω με υπερηφάνεια το μίσος των δανειστών», υποστηρίζει ο Γ. Βαρουφάκης, λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα – έκπληξη του δημοψηφίσματος 
Την άμεση παραίτησή του ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, κ. Γιάνης Βαρουφάκης, λίγες ώρες μετά το «Όχι» των Ελλήνων στις απαιτήσεις των δανειστών, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Ειδικότερα, λίγο μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, ο κ. Βαρουφάκης έμαθε την επιθυμία ορισμένων εκ των συμμετεχόντων του Eurogroup να είναι απών από τις συνεδριάσεις, κάτι που γνωστοποιεί ο ίδιος ο παραιτηθείς έλληνας ΥΠΟΙΚ.
«Θα φέρω με υπερηφάνεια το μίσος των δανειστών», υποστηρίζει ο Γ. Βαρουφάκης, λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα – έκπληξη του δημοψηφίσματος.
Η FAZ αναφέρει στη συνέχεια το κείμενο που ανήρτησε ο Γ. Βαρουφάκης στο προσωπικό του blog, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Τσίπρας έκρινε ότι η παραίτηση του ΥΠΟΙΚ θα ήταν μια καλή κίνηση, δυνητικά χρήσιμη, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία με τους πιστωτές.
Ο ίδιος τονίζει πως «για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών σήμερα», προσθέτοντας πως «η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες.
Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα, την νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, την κυβέρνηση της Αριστεράς«.
Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει πως ο παραιτηθείς έλληνας ΥΠΟΙΚ είχε υποδηλώσει πως θα παραιτούνταν αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν «ΝΑΙ», στην πρόταση που ο ίδιος είχε απορρίψει στο Eurogroup.
Ακόμα και το βράδυ της Κυριακής ανακοίνωσε ότι θα επαναδιαπραγματευθεί μετά την επικράτηση όσων αντιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις των πιστωτών.
«Από αύριο ξεκινάμε να επουλώνουμε τις πληγές μας», δήλωσε χαρακτηριστικά από την ελληνική τηλεόραση.
Η Ευρώπη δεν θα πρέπει πλέον να είναι ένα τεράστιο σιδερένιο κλουβί της λιτότητας...

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης