Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές – Στο επενδυτικό… στόχαστρο Κίνα, Ελλάδα και FED

Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές – Στο επενδυτικό… στόχαστρο Κίνα, Ελλάδα και FED
Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους και στα εμπορεύματα, με τον χρυσό να καταγράφει χαμηλά 5ετίας
Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τους επενδυτές ανά τον κόσμο να στρέφουν την προσοχή τους στο χρηματιστήριο της Κίνας, το οποίο κατέγραψε μέτριες απώλειες σήμερα, μετά την πτώση 8,5% στη συνεδρίαση της Δευτέρας.
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ωστόσο, παραμένει η πορεία των εμπορευμάτων, με τον χρυσό να διαπραγματεύεται την Τρίτη σε χαμηλά πενταετίας και στα 1.093,45 δολάρια η ουγγιά και τα συμβόλαια για το αργό πετρέλαιο ΗΠΑ να διαπραγματεύονται περί τα 47 δολάρια το βαρέλι.
Επίσης, σήμερα ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας, FED, με τους επενδυτές να αναζητούν ενδείξεις σχετικά με το πότε θα συντελεστεί η αύξηση των επιτοκίων.
Από το επενδυτικό πλάνο δεν λείπει φυσικά και η Ελλάδα, καθώς ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας και με τις πιέσεις στον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να αυξάνονται όσον αφορά την ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλά μέλη του κόμματός του αντιτίθενται στο πρόγραμμα, το οποίο απαιτεί βαθύτερα μέτρα λιτότητας.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:18 π.μ., ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,15%, στις 11.075,50 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,35%, στις 6.528,80 μονάδες και στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 0,35%, 4.944,80 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται κατά 0,28%, στις 11.180,50 μονάδες και ο FTSE MIB στο Μιλάνο κινείται υψηλότερα κατά 0,81%, στις 22.993 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,6%, διαμορφούμενος στις 387,80 μονάδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης