Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Pais: Βαριά η σκιά Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας

El Pais: Βαριά η σκιά Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας
Ήδη έχουν καταστεί εμφανείς οι πρώτες διαφορές μεταξύ Αθήνας και κουαρτέτου
Μπορεί η τρόικα να έγινε κουαρτέτο, εξαιτίας της συμμετοχής του ESM στο πρόγραμμα διάσωσης, ωστόσο τα ουσιώδη παραμένουν ίδια, κατά την ισπανική εφημερίδα El Pais, η οποία σημειώνει ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης και η ένταση σηματοδότησαν τις πρώτες ώρες των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αθήνας και του κουαρτέτου.
Παράλληλα, στο άρθρο τονίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει την έγκριση τρίτου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων, όμως οι ευρωπαίοι εταίροι από την πλευρά τους ζητούν μια ακόμη κίνηση πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.
Οι πρώτες διαφορές έχουν καταστεί ήδη προφανείς από την αρχή των νέων διαπραγματεύσεων, με τη σκιά των αποκαλύψεων για τον Γ. Βαρουφάκη και του Plan B για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ να είναι βαριά πάνω από τις συζητήσεις.
Ήδη έχει μεταφερθεί η σχετική δικογραφία στο ελληνικό κοινοβούλιο, το οποίο πρέπει να αξιολογήσει τώρα αν οι πράξεις του πρώην υπουργού Οικονομικών ήταν μέσα στα όρια των αρμοδιοτήτων του ή αν υπάρχουν αρκετά κίνητρα ώστε να ξεκινήσει μια έρευνα εναντίον του, κάτι που θα απαιτούσε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης