Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχέδια για τον κίνδυνο του Brexit καταρτίζει η Ιρλανδία - «Υψηλή η έκθεση στη βρετανική οικονομία»

Σχέδια για τον κίνδυνο του Brexit καταρτίζει η Ιρλανδία - «Υψηλή η έκθεση στη βρετανική οικονομία»
Η ιρλανδική τράπεζα ετοιμάζει ένα σχέδιο θωράκισης της Ιρλανδίας έναντι του βρετανικού κινδύνου
Σχέδια για το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποκάλυψε πως καταρτίζει η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας.
Με τις επιπτώσεις ενός Brexit στην ιρλανδική οικονομία να φαντάζουν αρκετά κοστοβόρες, η ιρλανδική τράπεζα ετοιμάζει ένα σχέδιο θωράκισης της Ιρλανδίας έναντι του βρετανικού κινδύνου.
Σημειώνεται ότι η Βρετανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρους της Ιρλανδίας, με το 10% των Ιρλανδών εργαζομένων να εξαρτάται από αυτούς τους στενούς οικονομικούς δεσμούς.
«Εμείς στην κεντρική τράπεζα και μια σειρά άλλων φορέων στην Ιρλανδία, αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε ενεργά πάνω στο θέμα και τις επιπτώσεις ενός ενδεχόμενου Brexit στην ιρλανδική οικονομία», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιρλανδίας, σε συνέντευξη Τύπου.
«Το ίδιο το ρίσκο ενός Brexit δημιουργεί αβεβαιότητα, όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους επενδυτές και τις εταιρείες. Η ίδια η αβεβαιότητα τείνει να συμπιέσει την ανάπτυξη, άρα ο κόσμος θα αναβάλει τις επενδύσεις ή τις αποφάσεις για ξένες άμεσες επενδύσεις», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης