Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Ψήφος μη εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία από τους επενδυτές – Μαζικό sell off στις μετοχές

New York Times: Ψήφος μη εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία από τους επενδυτές – Μαζικό sell off στις μετοχές
Αν και η επανάληψη των συναλλαγών στην Αθήνα έγινε ως ένα ακόμη βήμα προς την κανονικότητα, αντιθέτως οι επενδυτές το είδαν ως ευκαιρία για να μηδενίσουν την έκθεσή τους στην ελληνική οικονομία
Για ψήφο μη εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία από τους επενδυτές κάνουν λόγο σε δημοσίευμά τους οι New York Times, σχετικά με την επαναλειτουργία του ελληνικού χρηματιστηρίου ύστερα από πέντε εβδομάδες που έμεινε κλειστό και για μαζικό sell off στις μετοχές.
Παράλληλα, τονίζεται ότι ο κλάδος της ελληνικής οικονομίας που επλήγη τα μέγιστα ήταν αυτός των τραπεζών και σημειώνεται η εξάρτησή τους από την έκτακτη ρευστότητα της ΕΚΤ προκειμένου να επιβιώσουν.
Η επαναλειτουργία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς έρχεται σε μια στιγμή που η κυβέρνηση εισέρχεται στη δεύτερη εβδομάδα των δύσκολων διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, το τρίτο μέσα σε πέντε χρόνια.
Η επανάληψη σήμερα, Δευτέρα, των συναλλαγών στην Αθήνα έγινε ως ένα ακόμη βήμα προς την κανονικότητα, όμως αντιθέτως οι επενδυτές το είδαν ως ευκαιρία για να μηδενίσουν την έκθεσή τους στην ελληνική οικονομία.
Σημειώνεται ακόμη ότι το ελληνικό χρηματιστήριο, που έχει χάσει περί το 90% της αξίας του από τα επίπεδα που είχε πριν από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση το 2008, έχει υποστεί οξεία πτώση και στο παρελθόν.
Τον Δεκέμβριο, όταν η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ανακοίνωσε βήματα που θα άνοιγαν τον δρόμο για νέες εκλογές, οι μετοχές υποχώρησαν σχεδόν 13%, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν τη στροφή της χώρας προς αριστερή διακυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης