Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διχογνωμία Schaeuble - SPD για την ελληνική συμφωνία – Πυρά Schulz προς τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ

Διχογνωμία Schaeuble - SPD για την ελληνική συμφωνία – Πυρά Schulz προς τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ
Δυσαρέσκεια για τον Schaeuble εκφράζει το SPD
Διχογνωμία για την ελληνική συμφωνία φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί στις τάξεις της γερμανικής κυβέρνησης, καθώς ο Martin Schulz εξαπολύει πυρά εναντίον του Wolfgang Schaeuble.
«Οι απόψεις που διατυπώνει για την ελληνική συμφωνία είναι εντελώς προσωπικές και δεν απηχούν τις επίσημες θέσεις του κυβερνητικού συνασπισμού» τονίζουν κύκλοι, προσκείμενοι στον Schulz, οποίος πέραν της ιδιότητάς του ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποτελεί και εξέχον στέλεχος του SPD.
Παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι τόσο ο κ. Schulez όσο και ο επικεφαλής του SPD S. Gabriel εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τη στάση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος εμμένει στο δάνειο – γέφυρα.
Νωρίτερα, σε δισέλιδο έγγραφο, το οποίο τιτλοφορείται «Πρωταρχικός έλεγχος του Μνημονίου», το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας περιγράφει ως «μη πειστικό» το συμφωνηθέν σχέδιο για τη βιωσιμότητα του χρέους και για τις ιδιωτικοποιήσεις
Παράλληλα, επισημαίνει ότι η συμφωνία δεν ξεκαθαρίζει πλήρως την κατεύθυνση των πολιτικών που θα κληθεί να εφαρμόσει η Ελλάδα.
Κριτική ασκεί και στους δημοσιονομικούς στόχους της συμφωνίας, καθώς το Βερολίνο καταγγέλλει την απουσία συγκεκριμένων μέτρων για την επίτευξή τους.
Επιφυλάξεις τηρεί και για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης